Vijesti iz županija


Izaberite vijesti iz županija

Dubrovačko-neretvanska

Istarska

Karlovačka

Koprivničko-križevačka

Krapinsko-zagorska

Ličko-senjska

Međimurska

Osječko-baranjska

Požeško-slavonska

Primorsko-goranska

Sisačko-moslavačka

Splitsko-dalmatinska

Šibensko-kninska

Varaždinska

Virovitičko-podravska

Vukovarsko-srijemska

Zadarska

Zagrebačka i Grad Zagreb

Bjelovarsko-bilogorska

Brodsko-posavska


Kontakti


Info telefon : 01 6444 000
Telefon : +385 1 6126 000
Fax : + 385 1 6126 038 
e-mail : hzz@hzz.hr


Linkovi na kontakte Regionalnih i Područnih ureda:
Kontakti Regionalnih/Područnih ureda

Početna  >  Novosti  >  Vijesti iz županija  >  Zagrebačka i Grad Zagreb  >  ODRŽANA KAMPANJA „ZAPOSLI SE U HRVATSKOJ“ U GRADU ZAGREBU I ZAGREBAČKOJ ŽUPANIJI
Zadnja izmjena: 05.06.2018.

ODRŽANA KAMPANJA „ZAPOSLI SE U HRVATSKOJ“ U GRADU ZAGREBU I ZAGREBAČKOJ ŽUPANIJI

  
 
U utorak 29. svibnja 2018. godine od 15-18h održana je kampanja „Zaposli se u Hrvatskoj“ kojom Ministarstvo rada i mirovinskog sustava i Hrvatski zavod za zapošljavanje žele dodatno potaknuti zapošljavanje domaće radne snage kroz informiranje javnosti, nezaposlenih građana i poslodavaca o aktivnostima Zavoda te mogućnostima korištenja mjera aktivne politike zapošljavanja i projektima financiranim iz Europskog socijalnog fonda. Vlada RH osigurala je oko 2,6 milijardi kuna za poticanje zapošljavanja, od čega je 1,6 milijardi namijenjen za provedbu mjera aktivne politike zapošljavanja.

U Gradu Zagrebu kampanja je, osim na Europskom trgu, održana na još tri lokacije: Glavni kolodvor, ispred trgovačkog centra Avenue Mall te u Španskom, dok je u Zagrebačkoj županiji održana u gradovima Ivanić-Grad, Velika Gorica i Zaprešić. Interes je bio velik, a podijeljeno je preko 3.000 brošura i letaka.

Najveći interes je bio za mjeru samozapošljavanja i to onih koji rade, a uskoro im prestaje radni odnos ili se žele osamostaliti, što potvrđuju i podaci budući da je u prva četiri mjeseca 2018. godine zaprimljeno više od tisuću zahtjeva za samozapošljavanje na području Grada Zagreba i Zagrebačke županije.

Novost je potpora za prvo zapošljavanje/pripravništvo s naglaskom na privatni sektor koja je vrlo važna za mlade koji tek ulaze na tržište rada i kroz koju osiguravamo stabilan posao i odgovarajuća primanja mladima uz sufinanciranje poslodavcima 50% iznosa njihove plaće bez gornjeg limita.

Trenutno je na razini Republike Hrvatske slobodno oko 21.000 radnih mjesta, od kojih se veliki broj odnosi na Grada Zagreb i Zagrebačku županiju, što potvrđuje i podatak da su poslodavci u prva četiri mjeseca 2018. godine na navedenom području prijavili 25.722 slobodna radna mjesta, odnosno 26,0% prijavljenih slobodnih radnih mjesta u Republici Hrvatskoj.

Individualiziranim pristupom nezaposlenim osobama u kampanji „Zaposli se u Hrvatskoj“ nastoji se svakoj osobi pomoći u traženju odgovarajućeg zaposlenja, a poslodavcu kompetentnog potencijalnog radnika.

Događaj na Europskom trgu je u prisutnosti predsjednika Vlade Andreja Plenkovića, predstavio ministar rada i mirovinskog sustava mr.sc. Marko Pavić i ravnatelj Hrvatskog zavoda za zapošljavanje g. Ante Lončar.
 

GALERIJA SLIKA