Vijesti iz županija


Izaberite vijesti iz županija

Dubrovačko-neretvanska

Istarska

Karlovačka

Koprivničko-križevačka

Krapinsko-zagorska

Ličko-senjska

Međimurska

Osječko-baranjska

Požeško-slavonska

Primorsko-goranska

Sisačko-moslavačka

Splitsko-dalmatinska

Šibensko-kninska

Varaždinska

Virovitičko-podravska

Vukovarsko-srijemska

Zadarska

Zagrebačka i Grad Zagreb

Bjelovarsko-bilogorska

Brodsko-posavska


Kontakti


Info telefon : 01 6444 000
Telefon : +385 1 6126 000
Fax : + 385 1 6126 038 
e-mail : hzz@hzz.hr


Linkovi na kontakte Regionalnih i Područnih ureda:
Kontakti Regionalnih/Područnih ureda

Početna  >  Novosti  >  Vijesti iz županija  >  Koprivničko-križevačka  >  U Virju održana početna konferencija projekta „Zaželi - provedi!“
Zadnja izmjena: 06.07.2018.

U Virju održana početna konferencija projekta „Zaželi - provedi!“

  
 
U četvrtak, 05. srpnja 2018. godine s početkom u 10,00 sati u Vijećnici društvenog doma u Virju, održana je početna konferencija projekta Zaželi – Program zapošljavanja žena u Općini Virje pod nazivom „Zaželi – provedi!
Ukupna vrijednost projekta je 1.336.345,77 kuna te je u potpunosti financiran iz Europskog socijalnog fonda, Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020.
Trajanje projekta je do 29.11.2020. godine, a partneri na projektu su Hrvatski zavod za zapošljavanje, Područni ured Križevci i Centar za socijalnu skrb Đurđevac
 
Aktivnosti projekta predstavila je voditeljica projektnih aktivnosti Kristina Filipović. Projektom će se osnažiti i unaprijediti radni potencijal za 9 teže zapošljivih žena s najviše završenim srednjoškolskim obrazovanjem s područja Općine Virje kroz aktivnosti zapošljavanja u lokalnoj zajednici na 24 mjeseca čime će se ublažiti posljedice njihove nezaposlenosti i povećati njihova konkurentnost na tržištu rada, te ujedno potaknuti socijalna uključenost i povećati razina kvalitete života za 45 starijih osoba u nepovoljnom položaju kojima je potrebna potpora i podrška u obavljanju svakodnevnih aktivnosti, pomoć u kućanstvu te pratnja i pomoć u njihovoj socijalnoj integraciji.
 
U razdoblju provedbe projekta, žene iz ciljane skupine polaze edukaciju za njegovateljice starijih i nemoćnih osoba, koja je  započela  2. srpnja 2018. u trajanju 500 sati teorijske nastave, vježbi i praktične nastave u organizaciji Obrtničkog učilišta Pouka Koprivnica. Nakon  edukacije žene će se zaposliti na 24 mjeseca kao njegovateljice koje će se brinuti o 45 korisnika s područja Općine Virje. Za vrijeme trajanja projekta ženama će za obavljanje posla biti osigurani bicikli, odjeća i obuća za rad.
 
U ime partnera Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Područnog ureda Križevci v.d. predstojnice Vesna Kuterovac naglasila je značaj projekta u smanjenju broja nezaposlenih žena, jačanju njihovih kompetencija dodatnom edukacijom koja će im pomoći da postanu konkurentnije na tržištu rada, te povećanje kvalitete socijalnih usluga u zajednici, kroz brigu i skrb za starije osobe.
Prisutne je pozdravio načelnik Općine Virje Mirko Perok te izrazio zadovoljstvo što je Općini Virje odobren ovaj projekt za financiranje iz sredstava Europske unije te je ovom prilikom zahvalio svima koji sudjeluju u projektu.
Prisutnima se obratio i župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren naglasivši važnost provođenja ovakvih projekata u lokalnim zajednicama.