Vijesti iz županija


Izaberite vijesti iz županija

Dubrovačko-neretvanska

Istarska

Karlovačka

Koprivničko-križevačka

Krapinsko-zagorska

Ličko-senjska

Međimurska

Osječko-baranjska

Požeško-slavonska

Primorsko-goranska

Sisačko-moslavačka

Splitsko-dalmatinska

Šibensko-kninska

Varaždinska

Virovitičko-podravska

Vukovarsko-srijemska

Zadarska

Zagrebačka i Grad Zagreb

Bjelovarsko-bilogorska

Brodsko-posavska


Kontakti


Info telefon : 01 6444 000
Telefon : +385 1 6126 000
Fax : + 385 1 6126 038 
e-mail : hzz@hzz.hr


Linkovi na kontakte Regionalnih i Područnih ureda:
Kontakti Regionalnih/Područnih ureda

Početna  >  Novosti  >  Vijesti iz županija  >  Primorsko-goranska  >  Održana svečana dodjela uvjerenja za polaznike stručnog osposobljavanja za wellness terapeute
Zadnja izmjena: 10.07.2018.

Održana svečana dodjela uvjerenja za polaznike stručnog osposobljavanja za wellness terapeute

  
Hrvatski zavod za zapošljavanje Regionalni ured Rijeka u suradnji s Narodnim učilištem Ustanovom za obrazovanje i kulturu od 23.4.2018, do 5.7.2018. proveo je program stručnog osposobljavanja nezaposlenih osoba za obavljanje poslova wellness terapeuta. 
Wellness terapeut je osoba osposobljena za obavljanje šireg spektra poslova koji se pojavljuju u wellness ponudi: od samostalnog izvođenja različitih vrsta masaža, cjelovitog tretmana lica ili tijela do estetske pedikure. 
 
 
U hrvatskom turizmu se wellness pojavio prije desetak godina, a broj wellness centara stalno raste što povećava potrebu za stručnim i osposobljenim kadrom.
 
Program osposobljavanja za wellness terapeuta osmišljen je kako bi polaznici stekli specifična znanja i praktične vještine koje poslodavci traže te da njihove kompetencije po završetku programa odgovaraju stvarnim potrebama tržišta rada.
 
    
Osposobljavanje je financirano sredstvima mjera aktivne politike zapošljavanja za 2018. godinu s ciljem povećanja razine zapošljivosti nezaposlenih osoba u skladu s potrebama tržišta rada te motiviranja na aktivniji pristup u smjeru razvoja osobnih kompetencija i vještina.
 
Obrazovni program je uspješno završilo svih 10 polaznika od kojih su neki već započeli s radom na poslovima wellness terapeuta u ovogodišnjoj turističkoj sezoni.