Vijesti iz županija


Izaberite vijesti iz županija

Dubrovačko-neretvanska

Istarska

Karlovačka

Koprivničko-križevačka

Krapinsko-zagorska

Ličko-senjska

Međimurska

Osječko-baranjska

Požeško-slavonska

Primorsko-goranska

Sisačko-moslavačka

Splitsko-dalmatinska

Šibensko-kninska

Varaždinska

Virovitičko-podravska

Vukovarsko-srijemska

Zadarska

Zagrebačka i Grad Zagreb

Bjelovarsko-bilogorska

Brodsko-posavska


Kontakti


Info telefon : 01 6444 000
Telefon : +385 1 6126 000
Fax : + 385 1 6126 038 
e-mail : hzz@hzz.hr


Linkovi na kontakte Regionalnih i Područnih ureda:
Kontakti Regionalnih/Područnih ureda

Početna  >  Novosti  >  Vijesti iz županija  >  Primorsko-goranska  >  Početak provedbe projekta Bootcamp IT
Zadnja izmjena: 30.07.2018.

Početak provedbe projekta Bootcamp IT

 


 
Od 17. svibnja 2018. temeljem potpisa Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava (UO.01.3.1.01.0101) počela je provedba projekta Bootcamp IT koja će trajati do 17. studenog 2019.
 
Projekt je nastao na osnovi tromjesečnog programa edukacije provedenog u 2017. godini kojeg je pod istim nazivom uz potporu Veleposlanstva Sjedinjenih Američkih Država proveo Step Ri znanstveno-tehnologijski park Sveučilišta u Rijeci.


 
Cilj projekta je razviti i provesti program brzog osposobljavanja za Junior Developere temeljen na potrebama IT poslodavaca u Primorsko-goranskoj županiji nakon kojega će se zaposliti najmanje 40% korisnika.

Tijekom 18 mjeseci 84 nezaposlene i dugotrajno nezaposlene osobe će proći proces profesionalnog usmjeravanja i savjetovanja za zapošljavanje, od čega će 42 biti odabrane za edukaciju za deficitarno zanimanje u IT sektoru.

Osobe za koje se utvrdi potencijal za rad u IT sektoru, bit će usmjerene na intenzivno osposobljavanje za Junior Developere koje uključuje edukaciju iz IT-a i poduzetništva, mentorski rad s IT tvrtkama, izradu IT rješenja u timu te predstavljanje rješenja pred predstavnicima IT sektora uključenim u projekt.


  
Po izlasku iz procesa osposobljavanja, polaznici će biti osposobljeni za daljnju profesionalizaciju u realnom sektoru i povezani s potencijalnim poslodavcima, dok će poslodavci dobiti uvid u raspoloživu osposobljenu radnu snagu i njihove sposobnosti i afinitete.
 
Osim nezaposlenih, u projekt će se  uključiti i 20 poslodavaca iz IT sektora koji će sudjelovati u analizi potreba za IT stručnjacima te osposobljavanju, s posebnim naglaskom na proces mentoriranja polaznika.
 
Projekt Bootcamp IT omogućit će suradnju ciljnih skupina, nezaposlenima praktičan rad, a poslodavcima mogućost uvida u sposobnosti potencijalnih zaposlenika. Time se osigurava zadovoljenje potreba propulzivnog sektora te posljedično povećava njegova gospodarska snaga.
 
Kroz projekt će se  razviti portal Start IT na kojoj će se moći predstaviti IT tvrtke te njihove potrebe za zapošljavanje. Isti će služiti kako bismo povezali poslodavce s potencijalnim posloprimcima.
 
Projekt Bootcamp IT provode: Centar tehničke kulture Rijeka (korisnik) te partneri Grad RijekaHrvatski zavod za zapošljavanje – Regionalni ured RijekaPrimorsko-goranska županija i Step Ri znanstveno-tehnologijski park Sveučilišta u Rijeci.
 
Projekt je financiran sredstvima Europskog socijalnog fonda, Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020, natječaj Lokalne inicijative za poticanje zapošljavanja-faza III, Komponenta 1.
Vrijednost projekta je 963.135,36 HRK, uz 100% sufinanciranje Europske unije.