Vijesti iz županija


Izaberite vijesti iz županija

Dubrovačko-neretvanska

Istarska

Karlovačka

Koprivničko-križevačka

Krapinsko-zagorska

Ličko-senjska

Međimurska

Osječko-baranjska

Požeško-slavonska

Primorsko-goranska

Sisačko-moslavačka

Splitsko-dalmatinska

Šibensko-kninska

Varaždinska

Virovitičko-podravska

Vukovarsko-srijemska

Zadarska

Zagrebačka i Grad Zagreb

Bjelovarsko-bilogorska

Brodsko-posavska


Kontakti


Info telefon : 01 6444 000
Telefon : +385 1 6126 000
Fax : + 385 1 6126 038 
e-mail : hzz@hzz.hr


Linkovi na kontakte Regionalnih i Područnih ureda:
Kontakti Regionalnih/Područnih ureda

Početna  >  Novosti  >  Vijesti  >  Posjet delegacije Slovenskog zavoda za zapošljavanje HZZ-u
Zadnja izmjena: 11.07.2018.

Posjet delegacije Slovenskog zavoda za zapošljavanje HZZ-u

 


Dana 11. srpnja 2018. godine u Središnjem uredu Zagreb održan je stručni sastanak predstavnika Hrvatskog zavoda za zapošljavanje i delegacije Slovenskog zavoda za zapošljavanje (Zavod Republike Slovenije za zaposlovanje - ZRSZ), na čelu s generalnom direktoricom, gospođom Mavricijom Batič.

Sastanak je otvorio ravnatelj Hrvatskog zavoda za zapošljavanje g. Ante Lončar ističući kako je veliko zadovoljstvo ugostiti suradnike iz Slovenskog zavoda za zapošljavanje, nastaviti već uspostavljenu pozitivnu suradnju između dvaju zavoda te međusobno razmjenjivati iskustva.

Na stručnom sastanku prikazani su primjeri dobre prakse Hrvatskog zavoda za zapošljavanje na teme iz područja digitalnih usluga za tražitelje zaposlenja i poslodavce te je predstavljen model statistički potpomognutog profiliranja (StAP). Suradnja u relevantnim područjima interesa dviju javnih službi za zapošljavanje će se nastaviti i kroz drugi sastanak u Ljubljani, a koji je predviđen za jesen 2018. godine.  Podsjećamo, od 1. srpnja 2018. godine Republika Slovenija ukinula je ograničenja za zapošljavanje radnika iz Republike Hrvatske, čime je omogućeno zapošljavanje bez radnih dozvola. Obje države od 2013. godine surađuju i putem EURES mreže na polju potpore mobilnosti i zapošljavanja unutar Europske unije.