Vijesti iz županija


Izaberite vijesti iz županija

Dubrovačko-neretvanska

Istarska

Karlovačka

Koprivničko-križevačka

Krapinsko-zagorska

Ličko-senjska

Međimurska

Osječko-baranjska

Požeško-slavonska

Primorsko-goranska

Sisačko-moslavačka

Splitsko-dalmatinska

Šibensko-kninska

Varaždinska

Virovitičko-podravska

Vukovarsko-srijemska

Zadarska

Zagrebačka i Grad Zagreb

Bjelovarsko-bilogorska

Brodsko-posavska


Kontakti


Info telefon : 01 6444 000
Telefon : +385 1 6126 000
Fax : + 385 1 6126 038 
e-mail : hzz@hzz.hr


Linkovi na kontakte Regionalnih i Područnih ureda:
Kontakti Regionalnih/Područnih ureda

Početna  >  Novosti  >  Vijesti iz županija  >  Zagrebačka i Grad Zagreb  >  Predstavljen projekt Reaktivacija i integracija marginaliziranih mladih – NEET na tržištu rada – RIM
Zadnja izmjena: 11.07.2018.

Predstavljen projekt Reaktivacija i integracija marginaliziranih mladih – NEET na tržištu rada – RIM

 

Dana, 09. srpnja 2018. u prostoru Studijskog centra za socijalni rad u Zagrebu održana je konferencija projekta „Reaktivacija i integracija marginaliziranih mladih – NEET na tržištu rada – RIM“, koji provodi Centar za razvoj neprofitnih organizacija CERANEO u partnerstvu s Regionalnim uredom Zagreb, Hrvatskog zavoda za zapošljavanje (HZZ), Gradom Zagrebom i Institutom za stručno usavršavanje ISUM.

Cilj projekta je omogućiti učinkovitu provedbu Strategije razvoja ljudskih potencijala Grada Zagreba razvojem i implementacijom inovativnog modela ENTRE-YOU za reaktivaciju i integraciju pripadnika marginalizirane NEET populacije na tržištu rada.

Interes za predstavljanje projekta bio je iznimno veliki, što pokazuje prisutnost predstavnika Centra za socijalnu skrb grada Zagreba, HZZ-a, Regionalnog ureda Zagreb, same ciljne skupine te predstavnika ostalih institucija i znanstvenih krugova koji se bave pitanjem marginaliziranih mladih.

Na konferenciji je dr.sc. Danijel Baturina predstavio NEET populaciju u Hrvatskoj u usporedbi s europskim iskustvima. Naglasio je kako se radi o prototipu socijalno isključenih osoba koje su problem za obitelj, zajednicu i društvo za koje još uvijek ne postoji odgovarajući sustav identifikacije i praćenja.

Marija Halić, v.d. predstojnica Regionalnog ureda Zagreb (HZZ-a) predstavila je mjere aktivne politike zapošljavanja program od „Mjere do karijere“ s posebnim naglaskom na mjeru obrazovanja nezaposlenih osoba i osposobljavanja na radnom mjestu kao primjer programa kroz koje se NEET-ovci brzo uz dodatnu financijsku pomoć za vrijeme obrazovanja mogu uključiti u obrazovanje i na tržište rada te steći nove kompetencije i podići svoju razinu kompetencija.

Predstavnik Grada Zagreba mr.sc. Andrija Petrović predstavio je primjer integracije iz prakse ENTRE-YOU model razvijen kroz raniji projekt. Radi se o setu aktivnosti u koje će biti uključeni korisnici projekta u cilju jačanja njihovih kompetencija za brže uključivanje na tržište rada, dok je Martin Makarun iz Instituta za stručno usavršavanje ISUM predstavio projekt Črnkas – Črnomerc Job Club, kroz koji je razvijen program pripreme mladih za uključivanje na tržište rada, održavanjem speed datinga.

Ovaj projekt pridonijet će reaktivaciji i integraciji NEET mladih kroz jačanje njihovih socijalnih i profesionalnih kompetencija po inovativnom modelu „ENTRE-YOU“. Projektom će polaznicima biti osnažena motivacija i otvorenost prema proaktivnosti te će usvojiti vještine poduzetničkog razmatranja kao zalog za integraciju na tržište rada.

Ukupna vrijednost projekta je 575.687,64 KN, od čega je 85% sufinancirano sredstvima iz Europskog socijalnog fonda.