Vijesti iz županija


Izaberite vijesti iz županija

Dubrovačko-neretvanska

Istarska

Karlovačka

Koprivničko-križevačka

Krapinsko-zagorska

Ličko-senjska

Međimurska

Osječko-baranjska

Požeško-slavonska

Primorsko-goranska

Sisačko-moslavačka

Splitsko-dalmatinska

Šibensko-kninska

Varaždinska

Virovitičko-podravska

Vukovarsko-srijemska

Zadarska

Zagrebačka i Grad Zagreb

Bjelovarsko-bilogorska

Brodsko-posavska


Kontakti


Info telefon : 01 6444 000
Telefon : +385 1 6126 000
Fax : + 385 1 6126 038 
e-mail : hzz@hzz.hr


Linkovi na kontakte Regionalnih i Područnih ureda:
Kontakti Regionalnih/Područnih ureda

Početna  >  Novosti  >  Vijesti iz županija  >  Vukovarsko-srijemska  >  Dodijeljena uvjerenja za osposobljavanje za jednostavne poslove u zanimanju keramičar/ka-oblagač/ica i za obavljanje poslova priprematelja pizza
Zadnja izmjena: 17.07.2018.

Dodijeljena uvjerenja za osposobljavanje za jednostavne poslove u zanimanju keramičar/ka-oblagač/ica i za obavljanje poslova priprematelja pizza


17.07.2018.


Predstavnici Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Područnog ureda Vukovar i Učilišta Studium su, 17.07.2018. godine, dodijelili uvjerenja o osposobljavanju za 10 polaznika koji su uspješno završili osposobljavanja za jednostavne poslove u zanimanju keramičar/ka-oblagač/ica (5 polaznika) i  za obavljanje poslova priprematelja pizza (5 polaznika).

Obrazovanje nezaposlenih osoba za navedena zanimanja provedeno je u okviru mjere aktivne politike zapošljavanja - Obrazovanje za nezaposlene.

Cilj navedene mjere je povećati zapošljivost nezaposlenih osoba, kroz uključivanje u programe osposobljavanja, prekvalifikacije i usavršavanja, kako bi se stekli nove kompetencije i brže se uključili na tržište.

Slijedom navedenog, obrazovanje će se provoditi u djelatnostima u kojima su utvrđeni nedostaci radne snage kao što su: građevinarstvo, ugostiteljstvo, IT sektor i ostale usluge i to za sljedeća zanimanja:
zavarivač TIG postupkom, pomoćni tesar, pomoćni zidar, keramičar/oblagač, rukovatelj CNC strojem, konobar, kuhar, priprematelj pizze, njegovatelj starih i nemoćnih, CAD specijalist, računalni programer Internet aplikacija, programer mobilnih aplikacija, voditelj izrade i provedbe EU projekata i vozač motornih vozila + C kategorija. Osim toga, bit će organizirani i tečajevi za učenje engleskog, njemačkog i talijanskog jezika.

Hrvatski zavod za zapošljavanje PU Vukovar, putem ove mjere planira, temeljem informacija o potrebama za radnicima na lokalnom tržištu rada i broja nezaposlenih osoba tijekom 2018. planira uključi još 168 nezaposlenih osoba u obrazovne programe za deficitarna zanimanja.
 
Pozivamo nezaposlene osobe da se prijave svom savjetniku ukoliko su zaineresirani za neko od navedenih obrazovanja.