Vijesti iz županija


Izaberite vijesti iz županija

Dubrovačko-neretvanska

Istarska

Karlovačka

Koprivničko-križevačka

Krapinsko-zagorska

Ličko-senjska

Međimurska

Osječko-baranjska

Požeško-slavonska

Primorsko-goranska

Sisačko-moslavačka

Splitsko-dalmatinska

Šibensko-kninska

Varaždinska

Virovitičko-podravska

Vukovarsko-srijemska

Zadarska

Zagrebačka i Grad Zagreb

Bjelovarsko-bilogorska

Brodsko-posavska


Kontakti


Info telefon : 01 6444 000
Telefon : +385 1 6126 000
Fax : + 385 1 6126 038 
e-mail : hzz@hzz.hr


Linkovi na kontakte Regionalnih i Područnih ureda:
Kontakti Regionalnih/Područnih ureda

Početna  >  Novosti  >  Vijesti iz županija  >  Karlovačka  >  Provedba aktivacijskog programa za dugotrajno nezaposlene osobe u Područnom uredu Karlovac
Zadnja izmjena: 13.09.2018.

Provedba aktivacijskog programa za dugotrajno nezaposlene osobe u Područnom uredu Karlovac


 
U ponedjeljak 27. kolovoza karlovački područni ured Hrvatskog zavoda za zapošljavanje počeo je s provođenjem aktivacijskog programa za dugotrajno nezaposlene osobe. Radi se o novoj usluzi Zavoda kojom se osobama prijavljenim u evidenciju dulje od 12 mjeseci pruža posebno organizirana individualizirana dodatna podrška, kako bi im se sustavno i planski pomoglo njihovom ponovnom uključivanju u tržište rada. Tijekom 8 tjedana skupina od 8 do 10 nezaposlenih osoba prolazi ciklus grupnog rada i individualne podrške konzultativnog tipa kroz mentoriranje polaznika od strane voditelja. Ovaj način rada sličan tzv. job klubovima pokazao se kao iznimno dobro prihvaćen od strane uključenih polaznika još tijekom prošlogodišnjeg pilotiranja programa koji se također provodio u PU Karlovac.

Tijekom grupnog rada kombiniraju se različita predavanja, informiranja, prezentacije, radionice, treninzi, vježbe, paneli i ostale forme rada sa skupinom, s metodološki raznolikim pristupima, a tijekom kojih se polaznike nastoji motivirati i aktivirati u njihovom traženju posla, te kroz unaprjeđenje njihovih vještina aktivnog traženja posla i upravljanja karijerom potaknuti ih na planiranje povratka u svijet rada. Kod individualne podrške, pak, voditelj stoji na raspolaganju osobama uključenima u program za mnoge zajedničke aktivnosti kao što su pregledavanje oglašenih radnih mjesta, kontrola, pisanje i oblikovanje životopisa, pomoć u sastavljanju molbe za posao, savjeti u vezi razgovora za posao i slično. Podrška također podrazumijeva i motivacijske razgovore i savjetovanja, posredovanje pri traženju posla, konzultacije u vezi usluga HZZ-a i korištenja mjera aktivne politike zapošljavanja, te svu ostalu potrebnu stručnu podršku i suradnju koju nezaposlena osoba treba, a Zavod joj može dodatno pružiti.
 


Aktivacijski program za dugotrajno nezaposlene osobe paralelno se provodi u ispostavama Karlovac i Ogulin, a planirana je realizacija programa i u ostalim ispostavama Područnog ureda Karlovac. Sve zainteresirane osobe iz evidencije nezaposlenih osoba koje se žele uključiti u ovaj program su dobrodošle, a prijavu i provjeru zadovoljavaju li osnovni kriterij ciljane skupine mogu provjeriti kod svog matičnog savjetnika.