Vijesti iz županija


Izaberite vijesti iz županija

Dubrovačko-neretvanska

Istarska

Karlovačka

Koprivničko-križevačka

Krapinsko-zagorska

Ličko-senjska

Međimurska

Osječko-baranjska

Požeško-slavonska

Primorsko-goranska

Sisačko-moslavačka

Splitsko-dalmatinska

Šibensko-kninska

Varaždinska

Virovitičko-podravska

Vukovarsko-srijemska

Zadarska

Zagrebačka i Grad Zagreb

Bjelovarsko-bilogorska

Brodsko-posavska


Kontakti


Info telefon : 01 6444 000
Telefon : +385 1 6126 000
Fax : + 385 1 6126 038 
e-mail : hzz@hzz.hr


Linkovi na kontakte Regionalnih i Područnih ureda:
Kontakti Regionalnih/Područnih ureda

Početna  >  Novosti  >  Vijesti iz županija  >  Varaždinska  >  Euroguidance studijski posjet 2018.
Zadnja izmjena: 13.09.2018.

Euroguidance studijski posjet 2018.

   

Euroguidance studijski posjet "Guidance for vulnerable groups"

 

Od 4.-7. rujna 2018. održavao se studijski posjet  na temu "Guidance for vulnerable groups",  koji su  zajednički organizirali Euroguidance centri iz Slovenije i Hrvatske, kao dio programa Erasmus+.  Sudionici su prva dva dana  proveli u Ljubljani, a druga dva dana posjetili su Zagreb i Varaždin. Sudionici su bili predstavnici zavoda za zapošljavanje, ministarstava rada i obrazovanja i EURES savjetnici  iz Belgije, Cipra, Danske i Slovenije, koji rade s mladima i ranjivim skupinama.

U Varaždinu je susret organiziran u Centru za informiranje i savjetovanje o karijeri (CISOK), a predstavljeni sadržaj bio je vezan uz temu: usluge za ranjive skupine, posebno mlade i NEET skupinu korisnika.

Sudionike je na početku pozdravila v.d. predstojnica Regionalnog ureda Branka Šaško i upoznala prisutne s općim informacijama i trendovima lokalnog tržišta rada. Prezentaciju usluga i aktivnosti varaždinskog CISOK-a, s naglaskom na aktivnosti za mlade te partnerstva i suradnju na tom području, održala je viša stručna savjetnica Sanja Ježić. Primjere konkretne suradnje CISOK-a i srednje škole u radu s mladima predstavio je kolega Ratko Kovačić, stručni suradnik psiholog na Elektrostrojarskoj školi Varaždin.  Nakon kratke šetnje Varaždinom, uputili smo se u Lepoglavu, gdje su nas ugostili u Nezavisnoj udruzi mladih, s kojom varaždinski CISOK također dobro surađuje. Renato Vuk, voditelj ureda, predstavio je rad njihove udruge i primjere naše međusobne suradnje.