Vijesti iz županija


Izaberite vijesti iz županija

Dubrovačko-neretvanska

Istarska

Karlovačka

Koprivničko-križevačka

Krapinsko-zagorska

Ličko-senjska

Međimurska

Osječko-baranjska

Požeško-slavonska

Primorsko-goranska

Sisačko-moslavačka

Splitsko-dalmatinska

Šibensko-kninska

Varaždinska

Virovitičko-podravska

Vukovarsko-srijemska

Zadarska

Zagrebačka i Grad Zagreb

Bjelovarsko-bilogorska

Brodsko-posavska


Kontakti


Info telefon : 01 6444 000
Telefon : +385 1 6126 000
Fax : + 385 1 6126 038 
e-mail : hzz@hzz.hr


Linkovi na kontakte Regionalnih i Područnih ureda:
Kontakti Regionalnih/Područnih ureda

Početna  >  Novosti  >  Vijesti iz županija  >  Vukovarsko-srijemska  >  Dodijeljene svjedodžbe za prekvalifikaciju u zanimanju konobar/ica
Zadnja izmjena: 28.09.2018.

Dodijeljene svjedodžbe za prekvalifikaciju u zanimanju konobar/ica

 
Predstavnici Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Područnog ureda Vukovar i Učilišta Studium su, 27.09.2018. godine, dodijelili svjedodžbe za 8 polaznika/ca koji su uspješno završili prekvalifikaciju u zanimanju konobar/ica.

Obrazovanje nezaposlenih osoba za navedeno zanimanje provedeno je u okviru mjere aktivne politike zapošljavanja - Obrazovanje za nezaposlene.

Cilj navedene mjere je povećati zapošljivost nezaposlenih osoba, kroz uključivanje u programe osposobljavanja, prekvalifikacije i usavršavanja, kako bi stekli nove kompetencije i brže se uključili na tržište rada.

Slijedom navedenog, obrazovanje će se provoditi u djelatnostima u kojima su utvrđeni nedostaci radne snage kao što su građevinarstvo, ugostiteljstvo, promet, IT sektor i ostale usluge i to za sljedeća zanimanja: zavarivač/ica TIG postupkom, tesar/ica, zidar/ica, fasader/ka, polagač/ica keramičkih pločica, rukovatelj/ica CNC strojem, pomoćni konobar/ica, priprematelj/ica pizze, slastičar/ka, njegovatelj/ica starih i nemoćnih, CAD specijalist/ica, računalni programer/ka Internet aplikacija, programer/ka mobilnih aplikacija i vozač/ica motornih vozila + C kategorija.

Osim toga, biti će organizirani i tečajevi za učenje engleskog, njemačkog i talijanskog jezika.

Hrvatski zavod za zapošljavanje Područni ured Vukovar, putem ove mjere, planira uključiti još 124 nezaposlene osobe u obrazovne programe za deficitarna zanimanja.
 
Pozivamo sve nezaposlene osobe, koje su zaineresirane za neko od navedenih obrazovanja, neka se prijave svom savjetniku.