Vijesti iz županija


Izaberite vijesti iz županija

Dubrovačko-neretvanska

Istarska

Karlovačka

Koprivničko-križevačka

Krapinsko-zagorska

Ličko-senjska

Međimurska

Osječko-baranjska

Požeško-slavonska

Primorsko-goranska

Sisačko-moslavačka

Splitsko-dalmatinska

Šibensko-kninska

Varaždinska

Virovitičko-podravska

Vukovarsko-srijemska

Zadarska

Zagrebačka i Grad Zagreb

Bjelovarsko-bilogorska

Brodsko-posavska


Kontakti


Info telefon : 01 6444 000
Telefon : +385 1 6126 000
Fax : + 385 1 6126 038 
e-mail : hzz@hzz.hr


Linkovi na kontakte Regionalnih i Područnih ureda:
Kontakti Regionalnih/Područnih ureda

Početna  >  Novosti  >  Vijesti  >  6. Međunarodni dan HdBA Njemačke javne službe za zapošljavanje
Zadnja izmjena: 01.10.2018.

6. Međunarodni dan HdBA Njemačke javne službe za zapošljavanje


 

Na kampusu u Mannheim-u, Njemačkoj održan je 26. rujna 2018. godine 6. Međunarodni dan Visoke škole za tržište rada (HdBA) Njemačke javne službe za zapošljavanje pod sloganom „stay.international“.

Svrha održavanja Međunarodnog dana je promoviranje važnosti međunarodnog povezivanja s kolegama iz država domaćina koje organiziraju i provode stručnu praksu HdBA studenata te međusobna razmjena iskustava. Posebni fokus ove godine bio je i razmjena informacija između partnerskih javnih službi za zapošljavanje i obrazovnih institucija u području profesionalnog usmjeravanja i savjetovanja studenata.

Stručni gosti, posjetitelji i studenti dobili su uvid u međunarodna događanja HdBA. Usredotočenost događanja bila je na predstavljanju mogućnosti inozemnog obavljanja stručne prakse za HdBA studente, uspostavljanje međunarodne suradnje i internacionalizacije studija njemačke javne službe za zapošljavanje. Zamjenik ravnatelja Visoke škole za tržište rada prof. dr. Michael Scharpf naglasio je kako je neophodno da u današnjem, međunarodno orijentiranom svijetu rada studenti i budući zaposlenici Savezne agencije za zapošljavanje Njemačke imaju priliku stjecanja međunarodnog iskustva i jačanje interkulturalnih kompetencija. 
 

U prvom dijelu događanja predstavljena su iskustva i mogućnosti na temu međunarodnog povezivanja tržišta rada i obrazovanja. Kao nove mogućnosti suradnje, studentima HdBA predstavljen je program razmjene sa sveučilištima na Tajvanu i Novom Zelandu. Drugi dio događanja je bio usmjeren na mogućnosti međunarodnih obrazovnih i razvojnih projekata te ERASMUS +  mobilnosti pod vodstvom dr. Romana Kondurova. Predstavljen je istraživački projekt za osposobljavanje u suradnji sa sveučilištem Lomonossov u Moskvi te zajednički projekt učenja sa sveučilištem Szeged u Mađarskoj, a koji je ove godine bio usmjeren na tematiku praktičnih izazova EU uredbe o socijalnoj sigurnosti. Također, studenti su imali priliku iznijeti i svoja iskustva o ERASMUS + mobilnosti u Irskoj i Litvi.

Program je zaokružen s takozvanim „Marktplatz“ gdje su izloženi info štandovi institucija država domaćina, a gdje su studenti mogli dobiti više informacija o mogućnostima u okviru ERASMUS + i obavljanja stručne prakse u inozemstvu. Na Info štandu HZZ-a mogućnosti te osobno iskustvo obavljanja prakse predstavljali su ovogodišnji gostujući studenti te koordinatorica stručne prakse.
 

Zaključno, studenti HdBA iskazali su velik interes za mogućnost obavljanja stručne prakse u Republici Hrvatskoj na Hrvatskom zavodu za zapošljavanje te će organizacijski aspekt i prijave za 2019. godinu započeti ove jeseni 2018.