Vijesti iz županija


Izaberite vijesti iz županija

Dubrovačko-neretvanska

Istarska

Karlovačka

Koprivničko-križevačka

Krapinsko-zagorska

Ličko-senjska

Međimurska

Osječko-baranjska

Požeško-slavonska

Primorsko-goranska

Sisačko-moslavačka

Splitsko-dalmatinska

Šibensko-kninska

Varaždinska

Virovitičko-podravska

Vukovarsko-srijemska

Zadarska

Zagrebačka i Grad Zagreb

Bjelovarsko-bilogorska

Brodsko-posavska


Kontakti


Info telefon : 01 6444 000
Telefon : +385 1 6126 000
Fax : + 385 1 6126 038 
e-mail : hzz@hzz.hr


Linkovi na kontakte Regionalnih i Područnih ureda:
Kontakti Regionalnih/Područnih ureda

Početna  >  Novosti  >  Vijesti iz županija  >  Primorsko-goranska  >  Provedba aktivacijskog programa za dugotrajno nezaposlene osobe u Malom Lošinju
Zadnja izmjena: 06.11.2018.

Provedba aktivacijskog programa za dugotrajno nezaposlene osobe u Malom Lošinju


 
  
HZZ Regionalni ured Rijeka od 5. do 9.11. 2018. provodi aktivacijski program za dugotrajno nezaposlene osobe s područja Ispostave Cres-Lošinj.

U navedenom razdoblju 7 nezaposlenih osoba iz evidencije ispostave koje zadovoljavaju kriterij ciljane skupine prolazi ciklus grupnog rada nakon čega će uslijediti individualna podrška polaznicima  od strane voditelja.

Tijekom grupnog rada koji se održava u prostoru Gradske knjižnice i čitaonice Mali Lošinj kombiniraju se različita predavanja, informiranja, prezentacije, radionice, treninzi, vježbe, paneli i ostale forme skupnog rada.

Kroz petodnevni rad polaznike se nastoji motivirati i aktivirati u njihovom traženju posla te ih kroz unaprjeđenje njihovih vještina aktivnog traženja posla i upravljanja karijerom potaknuti na povratak u svijet rada.
 


Kod individualne podrške voditelj će stajati na raspolaganju osobama uključenima u program za mnoge zajedničke aktivnosti kao što su pregledavanje oglašenih radnih mjesta, kontrola, pisanje i oblikovanje životopisa, pomoć u sastavljanju molbe za posao, savjeti u vezi razgovora za posao i slično.

Podrška također podrazumijeva i motivacijske razgovore i savjetovanja, posredovanje pri traženju posla, konzultacije u vezi usluga HZZ-a i korištenja mjera aktivne politike zapošljavanja, te svu ostalu potrebnu stručnu podršku i suradnju koju nezaposlena osoba treba, a HZZ joj može dodatno pružiti.

Provedba aktivacijskog programa za dugotrajno nezaposlene osobe s područja Ispostave Cres-Lošinj prva je koja se odvija u jednoj od ispostava na kvarnerskim otocima, a do kraja godine predviđena je realizacija programa i u ostalim ispostavama Regionalnog ureda Rijeka.