Vijesti iz županija


Izaberite vijesti iz županija

Dubrovačko-neretvanska

Istarska

Karlovačka

Koprivničko-križevačka

Krapinsko-zagorska

Ličko-senjska

Međimurska

Osječko-baranjska

Požeško-slavonska

Primorsko-goranska

Sisačko-moslavačka

Splitsko-dalmatinska

Šibensko-kninska

Varaždinska

Virovitičko-podravska

Vukovarsko-srijemska

Zadarska

Zagrebačka i Grad Zagreb

Bjelovarsko-bilogorska

Brodsko-posavska


Kontakti


Info telefon : 01 6444 000
Telefon : +385 1 6126 000
Fax : + 385 1 6126 038 
e-mail : hzz@hzz.hr


Linkovi na kontakte Regionalnih i Područnih ureda:
Kontakti Regionalnih/Područnih ureda

Početna  >  Novosti  >  Vijesti iz županija  >  Virovitičko-podravska  >  Provedba Aktivacijskog programa za dugotrajno nezaposlene osobe u Područnom uredu Virovitica
Zadnja izmjena: 06.11.2018.

Provedba Aktivacijskog programa za dugotrajno nezaposlene osobe u Područnom uredu Virovitica

  


Od 30. srpnja 2018. godine HZZ Područni ured Virovitica provodi Aktivacijski program za osobe koje su prijavljene duže od 12 mjeseci u evidenciji Hrvatskog zavoda za zapošljavanje. Navedeni program namijenjen je svim nezaposlenim osobama koje su zbog dugotrajne nezaposlenosti izgubile određene vještine upravljanja karijerom te je glavni cilj navedenog programa unaprijediti postojeće vještine traženja posla te podići njihovu konkurentnost na tržište rada.

Od 24. listopada do 30. listopada provedene su radionice u sklopu grupnog dijela Aktivacijskog programa za dugotrajno nezaposlene osobe u Ispostavi Pitomača. U navedenom razdoblju 10 nezaposlenih osoba svakodnevno je pohađalo radionice kroz koje su obrađene različite teme vezane za traženje posla: samoprocjena individualnih potencijala, definiranje akcijskog plana traženja posla, kako napisati životopis i molbu za posao, kako se predstaviti poslodavcu, kako tražiti posao, informacije o uslugama HZZ-a, itd. Kroz interaktivan način rada polaznici su radili na unapređenju komunikacijskih i prezentacijskih vještina te općenito vještina aktivnog traženja posla i upravljanja karijerom.

Nakon grupnog rada slijedi individualni rad s polaznicima tijekom kojeg će voditeljica Aktivacijskog programa biti na raspolaganju kao podrška i pomoć u traženju posla kroz aktivnosti karijernog savjetovanja, pregledavanja oglašenih radnih mjesta, prijave na natječaje, pisanja životopisa i molbi za posao, pripreme za buduće razgovore za posao, konzultacije u vezi usluga HZZ-a i korištenja mjera aktivne politike zapošljavanja itd.

Tijekom studenog i prosinca predviđena je realizacija programa i u ostalim ispostavama Područnog ureda Virovitica.