Vijesti iz županija


Izaberite vijesti iz županija

Dubrovačko-neretvanska

Istarska

Karlovačka

Koprivničko-križevačka

Krapinsko-zagorska

Ličko-senjska

Međimurska

Osječko-baranjska

Požeško-slavonska

Primorsko-goranska

Sisačko-moslavačka

Splitsko-dalmatinska

Šibensko-kninska

Varaždinska

Virovitičko-podravska

Vukovarsko-srijemska

Zadarska

Zagrebačka i Grad Zagreb

Bjelovarsko-bilogorska

Brodsko-posavska


Kontakti


Info telefon : 01 6444 000
Telefon : +385 1 6126 000
Fax : + 385 1 6126 038 
e-mail : hzz@hzz.hr


Linkovi na kontakte Regionalnih i Područnih ureda:
Kontakti Regionalnih/Područnih ureda

Početna  >  Novosti  >  Vijesti iz županija  >  Karlovačka  >  Okruglim stolom obilježen Europski dan poslodavaca u Područnom uredu Karlovac
Zadnja izmjena: 09.11.2018.

Okruglim stolom obilježen Europski dan poslodavaca u Područnom uredu Karlovac

 


U sklopu obilježavanja europskog dana poslodavaca Hrvatski zavod za zapošljavanje Područni ured Karlovac organizirao je tematski vrlo zanimljiv okrugli stol pod nazivom „Razvoj kompetencija i vještina: potreba poslodavca, pojedinca ili društva?“. Sudionici okruglog stola bili su predstavnici kompanija DS Smith Plastics – Ivančica Poljanica, Heineken Hrvatska – Sanja Barić, HS produkt – Iva Vuković, Infinum – Matej Špoler, Kelteks – Kristina Peris, te IVORA škola informatike – Milijana Ivanić.

Kroz živopisne primjere provedbe treninga, programa obrazovanja i osposobljavanja iz vlastitih organizacija, naglasili su važnost i koristi dodatnog školovanja i učenja za samu kompaniju, ali i za svakog radnika individualno. Iako postoje razlike u pristupu i načinima provedbe edukacije radnika od sektora do sektora i od poduzeća do poduzeća, činjenica je da potreba za ulaganjem u dodatno osposobljavanje i usavršavanje radnika postaje jednom od strateških točaka razvoja poduzeća u Hrvatskoj, koja je sve više prepoznata, prihvaćena i implementirana u redovno poslovanje organizacija. S obzirom na  specifičnosti sektora te eksponencijalnog rasta i razvoja novih znanja i tehnologija u IT sektoru, tvrtka Infinum razvila je dva edukacijska programa Student Academy i Design Academy. Kroz akademije nastoje privući najbolje kadrove, od kojih 20% najboljih zaposle nakon završene edukacije, te ih kroz same programe pripremiti za projektne zadatke koje mogu očekivati kao potencijalni budući zaposlenici.

Također, posebno ističu ulaganje u usavršavanje svojih radnika kroz individualni godišnji budget kojim raspolaže svaki radnik, te ga koristi za dodatno usavršavanje od kupovine knjiga, pohađanja stručnih seminara i konferencija do učenja stranog jezika ili usavršavanja prezentacijskih vještina. Rad u IT sektoru obično je karakterističan za mlađe generacije radnika, višeg i visokog stupnja obrazovanja pa interes i potreba za dodatnim usavršavanjem i obrazovanjem ne čudi, ali svakako je pozitivna činjenica da su interes, potreba i primjena istih prepoznati i u drugim djelatnostima. Proizvodne kompanije primjenjuju programe edukacije za svoje zaposlenike od nižih razina kroz programe osposobljavanja za rukovanje pojedinim strojevima do razina nižeg, srednjeg i višeg managementa gdje prevladavaju usavršavanja za vještine vođenja, te dodatne specijalizacije iz područja stručnosti radnika. Kristina Peris iz poduzeća Kelteks d.o.o. istaknula je kako su razvili vlastiti „in-house“ propisani program mentoriranja novih radnika kroz koji se osim kvalitetnog pristupa novom radniku nagrađuje i mentor financijskom stimulacijom. Slično je i u tvrtki HS produkt gdje nove tehnologije i strojevi zahtijevaju nova znanja i vještine koje radnicima najčešće prenosi educirano osoblje dobavljača novih strojeva. Kompanije DS Smith i Heineken planiraju programe edukacija i treninga na godišnjoj razini te se oni provode po odjelima ovisno o potrebama i planovima strategije razvoja zaposlenika. Heineken Hrvatska zapošljava i posebnog trenera koji je zadužen za razvoj i implementaciju različitih radionica i edukacija ovisno o potrebama odjela, a koje su rezultat pojedinačnih razgovora voditelja sa svakim zaposlenikom unutar odjela. Također, sve više se koriste i on-line oblici edukacija za zaposlenike koji su prvenstveno rezultat primjene dobrih praksi provedbe edukacija koje dolaze od strane inozemnih vlasnika poduzeća, što je slučaj za Heineken, Kelteks i DS Smith. Potrebu poslodavaca za dodatnim obrazovanjem i usavršavanjem radnika istaknula je ravnateljica IVORA-e Milijana Ivanić koja postaje izraženija nakon 2013. godine. Upravo zbog različitih nivoa edukacija IVORA je kreirala programe grupirane u 3 djelatnosti građevinska, metalska, te informatička i managerska čime pokrivaju programe osposobljavanja i usavršavanja od radnika sa samo osnovnom školom do radnika više i visoke razine obrazovanja.

Svi sudionici okruglog stola složili su se kako je potrebno detektirati vještine i kompetencije radnika koje su potrebne za redovno odvijanje poslovnih procesa, te u skladu sa time razvijati vlastite edukacije, ali i resurse izvan same organizacije kako bi se stvorili stručni, ali i zadovoljni radnici. Okrugli stol moderirala je predstojnica PU Karlovac Ivana Mehle koja je prezentirala sustav internih edukacija Hrvatskog zavoda za zapošljavanje te posebno predstavila mjeru potpora za zapošljavanje.