Projekt “SVILMA” Razvoj jadranskog tržišta rada


Projekt se provodio u okviru Programa jadranske prekogranične suradnje INTERREG IIIA (Interreg Adriatic Cross Border) u kojem su, osim Hrvatske, sudjelovale Bosna i Hercegovina, Srbija i Crna Gora, Albanija te talijanske jadranske regije Veneto, Friuli Venezia Giulia, Emilia Romagna, Marche, Abruzzo, Molise i Puglia.  

Cilj programa bio je razvijanje institucionalne, gospodarske i socijalne suradnje između navedenih zemalja i regija. Projekt SVILMA u okviru INTERREG-a IIIA provodio se s ciljem povezivanja i razmjene iskustava između prekograničnih tržišta rada. Nositelj projekta bila je talijanska regija Veneto, a u provedbi projekta s hrvatske strane sudjelovao je Hrvatski zavod za zapošljavanje. 

Provedba SVILME započela je u travnju 2004., a završila je u prosincu 2006. godine. Vrijednost projekta iznosila je 1.317.500 eura. U okviru projekta SVILMA HZZ je u svibnju 2006. godine organizirao jednodnevni nacionalni seminar pod nazivom „Hrvatsko tržište rada i njegova jadranska komponenta“.