Europski dan poslodavaca 
Europska Mreža Javnih službi za zapošljavanje ove godine po drugi puta organizira Europski dan poslodavaca koji će se održati u periodu od 20. do 24. studenog, za vrijeme Europskog tjedna vještina stečenih u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju. Tema Europskog dana poslodavaca u Hrvatskoj je Razvoj vještina radne snage.
Kao i ostale članice Europske mreže javnih službi za zapošljavanje, tako će i Hrvatski zavod za zapošljavanje organizirati Europski dan poslodavaca u periodu od 20. do 24. studenoga.
 
Cilj Europskog dana poslodavaca je informiranje o uslugama Zavoda, ali i mogućnostima za zaposlene i  nezaposlene osobe koje mogu proizaći u zajedničkoj suradnji. U fokusu hrvatskog dana poslodavca je informiranje poslodavaca s programima obrazovanja koje mogu realizirati u suradnji sa Zavodom kako za postojeće tako i za buduće zaposlenike, promocija osposobljavanja na radnom mjestu, prikupljanje informacija o znanjima i vještinama potrebnim za zapošljavanje radnika u tvrtkama, informiranje o mogućnostima obrazovanja zaposlenih radnika nedostatnih kompetencija radi zadržavanja radnih mjesta, posjeta poduzetnicima početnicima radi podrške u prvoj godini poslovanja te razvijanje poslovne suradnje između savjetnika za zapošljavanje i informiranje o uslugama i mjerama Zavoda.

Aktivnosti će biti usmjerene na poslodavce, prije svega na direktan kontakt savjetnika s poslodavcima u svim županijama u Republici Hrvatskoj.

Organizirani su okrugli stolovi na kojima su sudjelovali poslodavci i drugi dionici na lokalnom tržištu rada (HUP, HGK, HOK, županije, gradovi):
Cijeli program događanja obilježavanja EU dana poslodavaca možete pronaći ovdje.