Dana 1. lipnja 2022. godine, u okviru studijskog posjeta delegacije Sjeverne Makedonije Hrvatskom zavodu za zapošljavanje, Ante Lončar, ravnatelj Hrvatskog zavoda za zapošljavanje i Bekim Murati, direktor Agencije za zapošljavanje Republike Sjeverne Makedonije potpisali su Memorandum o suradnji. Potpisivanju Memoranduma su nazočili veleposlanik Sjeverne Makedonije u Zagrebu, Nj.E. dr. Milaim Fetai i zamjenica veleposlanika i opunomoćena ministrica Maja Apostolova Balaburski, a ispred Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike državni tajnik Ivan Vidiš i ravnatelj Uprave za tržište rada i zapošljavanje Luka Čirko.

Suradnja sporazumnih strana odvijat će se razmjenom iskustava u područjima unapređenja javnih službi za zapošljavanje, pružanja usluga poslodavcima, pružanja usluga tražiteljima zaposlenja i međunarodnog posredovanja. U budućem razdoblju, ove dvije institucije imat će priliku unaprijediti zapošljavanje i riješiti probleme nezaposlenosti, razviti prijateljske odnose i suradnju na području tržišta rada i poslovnih odnosa te poticati gospodarski i socijalni razvoj putem suradnje u obje zemlje. Memorandum je zaključen za vremensko razdoblje od pet godina s mogućnošću produženja na dulje vremensko razdoblje.

Nakon posjeta Središnjem uredu, direktor Agencije za zapošljavanje Republike Sjeverne Makedonije posjetio je Područnu službu Zagreb u kojoj je dobio više informacija o uslugama i aktivnostima koje su namijenjene korisnicima Hrvatskog zavoda za zapošljavanje.