Veličina fonta
Sivi ton
Kontrast
Disleksija

Obrazovanje nezaposlenih i ostalih tražitelja zaposlenja

Stjecanje dodatnih kompetencija na tržištu rada omogućuje brže zapošljavanje i razvoj karijere. Nezaposleni, zaposleni ili osobe koje iz bilo kojeg razloga nisu u evidenciji nezaposlenih, a žele promijeniti posao ili zadržati postojeće radno mjesto i jačati svoju zapošljivost mogu koristiti ove programe.

Nezaposlena sam osoba, prijavljena u evidenciju nezaposlenih HZZ-a. Imam li pravo na obrazovanje nezaposlenih osoba i ostalih tražitelja zaposlenja?

Sve nezaposlene osobe i ostali tražitelji zaposlenja prijavljeni u evidenciju HZZ-a mogu iskazati interes za uključivanjem u neki od programa obrazovanja koji HZZ financira. Odabir programa ovisi o prethodno stečenom obrazovanju i iskustvu osobe, njegovim interesima i stručnoj procjeni savjetnika. Za informacije o uključivanju u programe obrazovanja možete se obratiti i svom savjetniku/ci za zapošljavanje u Vama nadležnoj područnoj službi/uredu HZZ-a. Popis obrazovnih programa prema županijama za koje polaznici koji se žele uključiti mogu iskazati interes i prijaviti se online možete pronaći ovdje.

Zaposlena sam osoba, imam li pravo na obrazovanje nezaposlenih osoba i ostalih tražitelja zaposlenja?

Zaposlene osobe koje iskažu interes za uključivanje u obrazovanje i prijave se u evidenciju HZZ-a, mogu se uključiti u mjeru. Ponudu obrazovnih programa prema županijama i upute o online prijavi možete pronaći ovdje.

Zainteresiran sam za pohađanje jednog od ponuđenih programa u svojoj županiji. Kako se mogu prijaviti?

Svi zainteresirani za uključivanje u mjeru Obrazovanje nezaposlenih i ostalih tražitelja zaposlenja, svoj interes mogu iskazati online putem obrasca dostupnog ovdje. Nakon iskazanog interesa javit će Vam se savjetnik za zapošljavanje iz Vama nadležne područne službe/ureda prema mjestu stanovanja. Prijaviti se možete i izravnim kontaktom svoga savjetnika za zapošljavanje.