Veličina fonta
Sivi ton
Kontrast
Disleksija

Novosti

Aktiviraj se i konkuriraj

14. srpnja 2018.

 icon-pocket

U ponedjeljak 14. svibnja 2018. godine ministar rada i mirovinskoga sustava mr.sc. Marko Pavić, ravnatelj Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Ante Lončar i državna tajnica Katarina Ivanković Knežević uručili su Hrvatskom zavodu za zapošljavanje Područnom uredu Sisak ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava u okviru Poziva „Lokalne inicijative za poticanje zapošljavanja – Faza III“ za projekt „AKO – Aktiviraj se i konkuriraj!“. Svečano potpisivanje i uručivanje ugovora održalo se u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu, a ukupno su uručena 55 ugovora u vrijednosti od 71 milijun kuna financirana iz Europskog socijalnog fonda.

Projekt „AKO – Aktiviraj se i konkuriraj!“ je peti projekt Područnog ureda Siska financiran iz europskih fondova. Ciljana skupina ovog projekta su nezaposlene mlade osobe do 29 godina s područja Sisačko-moslavačke županije, kojima će se povećati zapošljivost kroz priliku za besplatno obrazovanje sukladno potrebama lokalnog tržišta rada, odnosno za programere Internet aplikacija i web dizajn te praktičan rad u stvarnom radnom okruženju u IT tvrtkama partnerima. Isto tako, projekt „AKO“ obuhvaća razvoj i pružanje prilagođenih usluga zapošljavanja za mlade kroz modernizaciju Centra za mlade pri Područnom uredu Sisak i uvođenje tri nove prilagođene radionice s temama poduzetništva, traženja posla u digitalnom okruženju te volontiranju i ostalim mogućnostima koje nudi civilni sektor.

Partneri u projektu su Hrvatska gospodarska komora Županijska komora Sisak, Hrvatski zavod za zapošljavanje Područni ured Kutina, Udruga IKS, Euroart 93 d.o.o, Fokus Infoprojekt d.o.o., Maracom d.o.o., Applied Ceramics d.o.o., Kreativa studio d.o.o. i Pučko otvoreno učilište Algebra. Vrijednost projekta je 812.231,91 kn te je u potpunosti financiran sredstvima iz Europskog socijalnog fonda. Projekt traje 14 mjeseci, točnije od 14.5.2018. do 13.7.2019. Sve novosti o projektu pratite na web stranici Hrvatskog zavoda za zapošljavanje www.hzz.hr te pomoću oznake „#projektAKO“ na društvenim mrežama (Facebook i Instagram)..