Veličina fonta
Sivi ton
Kontrast
Disleksija

Novosti

Dani poslova Hrvatskog zavoda za zapošljavanje u sedam hrvatskih gradova

23. siječnja 2024.

 Dani-poslova-PR1

Na Danima poslova HZZ-a, najuspješniji hrvatski poslodavci na jednom će se mjestu predstaviti nezaposlenim osobama, studentima i učenicima završnih razreda srednjih strukovnih škola

Hrvatski zavod za zapošljavanje s partnerima tradicionalno organizira Dane poslova kako bi se nezaposlenim osobama, studentima i učenicima završnih razreda srednjih škola te ostalim zainteresiranima predstavili uspješni hrvatski poslodavci.

Cilj Dana poslova je na jednom mjestu okupiti sve relevantne dionike na tržištu rada i omogućiti bolju usklađenost ponude i potražnje kroz jačanje partnerstva za zapošljavanje i na taj način doprinijeti razvoju hrvatskog gospodarstva.

Ove godine Dani poslova će se tijekom siječnja i veljače održati u sedam hrvatskih gradova: Virovitici, Bjelovaru, Osijeku, Vinkovcima, Požegi, Slavonskom Brodu i Sisku, prema sljedećem rasporedu:

25.1.2024. - Virovitica, Tehnološko - inovacijski centar, Matije Gupca 78, Virovitica

6.2.2024. - Bjelovar, Hotel Arteria, Vatroslava Lisinskog 2, Bjelovar

8.2.2024. - Osijek, Kulturni centar Osijek, ul. Kneza Trpimira 2/a

13.2.2024. – Sisak, Hotel Panonija Sisak, Ul. Ivana Kukuljevića Sakcinskog 21

14.2.2024. - Vinkovci, Poduzetnički inkubator Vinkovci, Dragutina Žanića Karle 16, Vinkovci

15.2.2024. - Požega, Fakultet ruralnog razvoja i turizma, Vukovarska 17, Požega

16.2.2024. - Slavonski Brod, HVIDRA, Stjepana Marijanovića  2, Slavonski Brod

Dani poslova Hrvatskog zavoda za zapošljavanje prilika su da najuspješniji hrvatski poslodavci na jednom mjestu predstave velik broj otvorenih radnih mjesta te se povežu licem u lice s nezaposlenim osobama, učenicima i studentima, koji primarno svoju budućnost vide u ugostiteljstvu i turizmu, grani koja je veoma važna za Republiku Hrvatsku i u kojoj se svake godine traži veliki broj djelatnika.

Ove godine, u svakom od gradova, planirano je sudjelovanje između 10 i 15 velikih poslodavaca te dodatnih tri do pet ključnih lokalnih poslodavaca. Radi se o poslodavcima, međuostalim i iz turističke djelatnosti, koji su krenuli s pripremama za nadolazeću sezonu te trebaju motivirane djelatnike.

Procjene su da će događanja u svakom gradu posjetiti minimalno 200-tinjak posjetitelja, od kojih je većina bila uključena u pripremne motivacijske radionice za predstavljanje potencijalnim poslodavcima. Dani poslova prilika su za stjecanje vrijednih iskustava, kontakata i razvoj karijere!

Isto tako, uz sam izložbeni dio gdje će se na jednom mjestu okupiti poslodavci i osobe koje traže posao, organizirat će se i druge popratne aktivnosti poput speed datinga, na kojem će se svi zainteresirani u razgovoru za ciljana radna mjesta imati priliku predstaviti poslodavcima te zabavnih aktivnosti za one koji traže posao ili teže ka razvoju karijere ili dodatnoj zaradi.

Dani poslova još su jedan u nizu projekata u organizaciji Hrvatskog zavoda za zapošljavanje kojim se želi uspješno povezati poslodavce i potencijalne zaposlenike, a sve s ciljem jačanja hrvatskog gospodarstva.