Veličina fonta
Sivi ton
Kontrast
Disleksija

Novosti

Dani poslova u Vinkovcima privukli značajan broj posjetitelja

15. veljače 2024.

 POTS8759

Hrvatski zavod za zapošljavanje organizirao je još jedan u nizu Dan poslova u Vinkovcima, nastavljajući svoju predanu misiju povezivanja nezaposlenih osoba s poslodavcima te poticanja zapošljavanja u ključnim sektorima hrvatskog gospodarstva.

Dani poslova okupili su 400 posjetitelja, nezaposlene osobe, zaposlene koje žele promijeniti posao, kao i učenike i studente, koji su imali odličnu priliku za susrete s renomiranim hrvatskim poslodavcima. Ukupno 12 poslodavaca predstavilo je raznolike mogućnosti zaposlenja nezaposlenima i učenicima srednjih škola. Glavni cilj događaja bio je povezivanje između nezaposlenih osoba i potencijalnih poslodavaca u svim sektorima, s posebnim naglaskom na turizmu.

Sudjelovanje učenika završnih razreda Srednje strukovne škole Vinkovci dodatno je pridonijelo događaju, pružajući im priliku da se povežu s budućim poslodavcima te demonstriraju svoje vještine kroz praktične radove. Učenici završnih razreda Ekonomske i trgovačke škole posebno su pokazali interes za rad u sezoni u ugostiteljstvu i turizmu te su imali priliku razgovarati s poslodavcima.

Osim predstavljanja poslova, poslodavci su imali priliku saznati više o uvjetima i kriterijima mjera aktivne politike zapošljavanja za 2024. godinu.

Zadovoljstvo odazivom posjetitelja izrazili su i poslodavci, ističući kako su prikupili značajan broj životopisa među kojima su prepoznali i neke ozbiljne kandidate za posao.

Manifestaciju su podržali ministar rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Marin Piletić s predstavnicima ministarstva, župan Vukovarsko-srijemski Damir Dekanić, gradonačelnik grada Vinkovaca Ivan Bosančić, ravnatelj Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Ante Lončar te predstavnici institucija s područja Vukovarsko-srijemske županije.

Nakon posjete Danu poslova, ministar Piletić i ravnatelj HZZ-a Ante Lončar uručili su 39 ugovora za projekte u sklopu Poziva „Zaželi - prevencija institucionalizacije“, vrijedne više od 43,2 milijuna eura.

Kroz navedene ugovore zaposlit će se gotovo 900 žena / muškaraca, a koji će pružati uslugu potpore i podrške za više od 5.400 osoba starijih od 65 godina / osoba s invaliditetom.