Veličina fonta
Sivi ton
Kontrast
Disleksija

Novosti

Dostupni su vaučeri za učenje hrvatskog kao stranog jezika

3. travnja 2024.

 o39rbSkQ

Kroz sustav vaučera omogućeno je učenje hrvatskoga jezika stranim radnicima iz trećih zemalja u sektorima i zanimanjima gdje je poznavanje hrvatskoga jezika ključno za kvalitetno obavljanje posla, kao i povratnicima iz iseljeništva i njihovim potomcima te strancima pod privremenom zaštitom.

Više informacija o uvjetima dodjele potražite na: https://vauceri.hzz.hr/.

Osoba koja udovoljava uvjetima za odobrenje vaučera s ponuđenog popisa odobrenih programa i pružatelja obrazovanja na svome području odabire željeni program te kontaktira pružatelja kako bi dobio informaciju o terminu početka programa i cijeni programa. Popis dostupnih programa dostupan je na: https://vauceri.hzz.hr/katalog-vjestina/filologija/hrvatski-jezik/.

Zahtjev za dodjelu vaučera podnosi se putem online aplikacije Moj vaučer https://vauceri.hzz.hr/.

U slučaju potrebe za pomoći prilikom podnošenja zahtjeva osoba se može obratiti nadležnom područnom uredu/službi HZZ-a kako bi dobila osobnu podršku od strane savjetnika.

Potrebne informacije i mogućnost podrške u podnošenju zahtjeva svima zainteresiranima pružaju i Centri za informiranje i savjetovanje o karijeri – CISOK centri na područjima gdje su uspostavljeni.

Kontakt podatke i lokacije područnih ureda/službi HZZ-a i CISOK centara možete pronaći ovdje.

Za sve informacije, upute i podršku vezanu za korištenje vaučera za učenje hrvatskog jezika možete nam se obratiti i putem kontakt obrasca.

Pošaljite svoj upit i savjetnik HZZ-a će Vam se obratiti u najkraćem mogućem roku.