Veličina fonta
Sivi ton
Kontrast
Disleksija

Novosti

Hrvatski zavod za zapošljavanje sudjelovao na Dubrovnik EXPO 2023. u svojstvu partnera

30. listopada 2023.

 banner za mob

Dubrovnik EXPO 2023. i ove je godine uspješno okupio više od 70 srednjih škola te 15 Centara kompetentnosti. Središnji događaj u obrazovanju i umrežavanju gospodarstvenika na području Dubrovačko – neretvanske županije uspješno je održan u Studentskom domu Dubrovnik 26. i 27. listopada, a jedan od partnera bio je i Hrvatski zavod za zapošljavanje u Business zoni, gdje su učenici i studenti mogli dobiti sve potrebne informacije o mogućnostima zapošljavanja, vaučerima, mjerama aktivne politike zapošljavanja kao i aktivnostima EURES-a.

U panel zoni Dubrovnik EXPO-a održano je nekoliko panel rasprava, među kojima i panel o usklađenosti obrazovanja i potrebama na tržištu rada, na kojem je sudjelovao Ante Lončar, ravnatelj Hrvatskog zavoda za zapošljavanje.

Predstavnici HZZ-a ujedno su organizirali i „speed date“, brzi 5-minutni intervju, u kojem su sudjelovali predstavnici 10 renomiranih poslovnih subjekata te studenti hotelijerstva Sveučilišta u Dubrovniku. Studenti su imali prilike vidjeti kako izgleda brzi intervju s poslodavcem, a vremensko ograničenje od 5 minuta se pokazalo dovoljnim za brzu prezentaciju. Istovremeno poslodavci su izrazili veliko zadovoljstvo samom organizacijom speed datea.

Dodatne informacije o tome kako je raditi u sezoni učenici su dobili na radionici HZZ-a koja je održana pod nazivom „Moj karijerni put“.