Veličina fonta
Sivi ton
Kontrast
Disleksija

Novosti

HZZ sudjelovao na WorldSkills Croatia 2023.

15. svibnja 2023.

 1684145242059

Na Zagrebačkom velesajmu od 10. do 12. svibnja 2023. održano je državno natjecanje učenika srednjih škola – WorldSkills Croatia 2023. u organizaciji Agencije za odgoj i strukovno obrazovanje (ASOO). Na natjecanju je sudjelovalo više od 200 strukovnih škola s oko 400 učenika koji su se uz podršku svojih nastavnika – mentora natjecali u 46 različitih tradicionalnih i suvremenih strukovnih disciplina kao što su zidarstvo, keramičarstvo, modni dizajn i tehnologija, cvjećarstvo, administracija IT sustava, CNC i CAD-CAM tehnologija te robotika. Trodnevno događanje popratilo je više od 10.000 posjetitelja.

Hrvatski zavod za zapošljavanje je i ove godine sudjelovao kao partner organizacija te je u sklopu trodnevnog događanja za posjetitelje organizirao informiranja i radionice za posjetitelje namijenjene učenicima završnih razreda osnovnih škola na temu Kako odabrati zanimanje nakon osnovne škole?.

Jedna od važnosti ovog događanja je upravo povezivanje strukovnih škola, partnera te potencijalnih poslodavaca s učenicima, kao i približavanje i popularizacija strukovnih zanimanja, a posebice imajući u vidu deficitarnost određenih zanimanja na tržištu rada.