Veličina fonta
Sivi ton
Kontrast
Disleksija

Sisačko-moslavačka županija

Područni ured Sisak sudjelovao na 2. Sajmu robotike i automatizacije

10. lipnja 2024.

 20240607_094941

U petak, 7. lipnja 2024. godine u izdvojenom prostoru Regionalnog centra kompetentnosti Tehničke škole Sisak, održan je 2. Sajam robotike i automatizacije u organizaciji Tehničke škole Sisak.

Glavni je cilj Sajma bio upoznati učenike osnovnih i srednjih škola iz Siska i okolice, lokalne tvrtke kao i ostale posjetitelje s tehnologijama i opremom iz područja automatizacije i robotike, ali i ostalom modernom opremom koju Centar posjeduje. Sajam je posjetiteljima ponudio uvid u najnovija dostignuća u području automatizacije industrijskih procesa i robotike, ali također je i predstavio Regionalni centar kompetentnosti i njegove strukovne nastavne procese i modernu opremu koja mu to omogućuje. Oprema izložena u izdvojenom prostoru RCK-Tehničke škole Sisak redovito se koristi u strukovnom obrazovanju učenika, ali i odraslih, a omogućava stjecanje širokog spektra stručnih kompetencija u područjima strojarstva, elektrotehnike, mehatronike i robotike.

Na 2. Sajmu robotike i automatizacije predstavio se 21 izlagač, među kojima i visokoškolske ustanove. Sudjelovali su FESTO, DMG Mori Hrvatska, Topomatika, Digitalni razrez Zund, Sportera, Gideon brothers, Pulsar Labs, SOLDERIX, Vector Tech, TVZ, Metalurški fakultet Sisak,  Inkubator PISMO, SIEMENS, STROJOTEHNIKA, Lexsolar-Rimac,  BELMET97, Hrvatska gospodarska komora - Županijska komora Sisak,  Strojarska Tehnička škola Fran Bošnjaković, ALTPRO,  Rotometal Alati, FER- Sveučilište u Zagrebu - Laboratorij za robotiku i inteligentne sustave upravljanja, Veleučilište Vimal i Hrvatski zavod za zapošljavanje Područni ured Sisak. Izlagači su imali  priliku prikazati svoje najnovije proizvode, usluge i tehnička rješenja u području automatizacije, industrijske robotike, mobilne robotike, CNC tehnologija, industrije 4.0, industrijske pneumatike te senzorike integracije navedenih sustava. Hrvatski zavod za zapošljavanje Područni ured Sisak na štandu je predstavio usluge Hrvatskog zavoda za zapošljavanje: mogućnost obrazovanja za stjecanje kompetencija potrebnih za rad putem vaučera, usluge posredovanja i profesionalnog usmjeravanja te mjere aktivne politike zapošljavanja. Također smo u sklopu programa Sajma održali prezentaciju „Vaučeri za obrazovanje“ tijekom koje smo prisutne informirali o mogućnosti korištenja vaučera za obrazovanje.