Veličina fonta
Sivi ton
Kontrast
Disleksija

Koprivničko-križevačka županija

Radionica ”Sigurnim koracima do (prvog) zaposlenja!” za studente Veleučilišta u Križevcima

19. lipnja 2024.

 Radionica ”Sigurnim koracima do (prvog) zaposlenja!” za studente Veleučilišta u Križevcima

Savjetnice Odsjeka za profesionalno usmjeravanje i obrazovanje Područnog ureda Križevci u suradnji s Veleučilištem u Križevcima održale su 18. lipnja radionicu pod nazivom ''Sigurnim koracima do (prvog) zaposlenja'' za studente završnih godina studija.

Kroz radionicu studenti su upoznati s osnovnim koracima pripreme za zapošljavanje kako bi završetkom studija u što kraćem periodu pronašli željeno zaposlenje. Osim usluga Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, studentima su kroz primjere predstavljene različite mogućnosti praćenja prilika za zapošljavanje korištenjem suvremenih tehnologija, kao i različiti načini prijava na iste kreiranjem životopisa i individualno prilagođenih prijava i motivacijskih pisama. Kroz primjere, vježbu i zanimljive video isječke studenti su upoznati i s načinom pripreme za razgovor s poslodavcem, posebice važnošću prvog dojma, neverbalne komunikacije i neizostavne pripreme.

Također, ovom prilikom studente smo upoznali i s mjerama aktivne politike zapošljavanja i sustavom vaučera za obrazovanje koje po završetku formalnog obrazovanja mogu koristiti kao alat dodatnog obrazovanja i usavršavanja ili kao potporu poslodavcima za njihovo prvo zaposlenje.