Veličina fonta
Sivi ton
Kontrast
Disleksija

Vukovarsko-srijemska županija

U SKLOPU PROJEKTA „OBRAZOVANJE USMJERENO ISKUSTVOM“ ODRŽANA KONFERENCIJA ZA POSLODAVCE IZ SEKTORA TURIZMA I UGOSTITELJSTVA

25. svibnja 2023.

 VU__

U srijedu, 24.svibnja 2023. godine u prostorijama Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Područnog ureda Vukovar održana je Konferencija za poslodavce iz sektora turizma i ugostiteljstva.

Ista je organizirana u sklopu projekta „Obrazovanje usmjereno iskustvom“ kojeg provodi Srednja strukovna škola Marko Babić Vukovar u partnerstvu s Udrugom za osobe s intelektualnim teškoćama „Golubica“, Hrvatskim zavodom za zapošljavanje, Područni ured Vukovar te s Iločkim podrumima.

Cilj projekta je povećati zapošljivost odraslih osoba s invaliditetom kroz obrazovanje i stručno usavršavanje kako bi postali konkurentniji na tržištu rada te kako bi njihova integracija u društvo bila potpuna. Ukupan iznos projekta je 1.252.223,49 kuna, odnosno 166.198.61,84 eura, od čega Europska unija kroz Europski socijalni fond financira projekt u 100 %-tnom iznosu i to iz programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020.

U sklopu konferencije predstavnice Hrvatskog zavoda za zapošljavanje su održale predavanje na temu Zapošljavanje osoba s invaliditetom te su informirale poslodavce o svim prednostima zapošljavanja i mjerama poticanja zapošljavanja osoba s invaliditetom. Također, poslodavci su informirani i o uvjetima i načinima provedbe mjera aktivne politike zapošljavanja u 2023. godini koje su usmjerene na poticanje zapošljavanja, usavršavanje i prekvalifikacije zaposlenih, obrazovanje i osposobljavanje nezaposlenih za potrebe konkretnog radnog mjesta, očuvanje radnih mjesta i poticanje mobilnosti radne snage.

Nakon održane prezentacije, predstavnice Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, PU Vukovar su sudionicima odgovarale na sva pitanja i nejasnoće vezane uz provedbu mjera aktivne politike za zapošljavanje te zapošljavanje osoba s invaliditetom.