Veličina fonta
Sivi ton
Kontrast
Disleksija

Novosti

Održan početni sastanak Interreg Europe projekta „Povećanje zapošljivosti NEET skupine kroz izgradnju kapaciteta i poboljšane političke mjere“

21. srpnja 2023.

 interreg

Predstavnice Hrvatskog zavoda za zapošljavanje sudjelovale su na početnom sastanku projekta „Povećanje zapošljivosti NEET skupine kroz izgradnju kapaciteta i poboljšane političke mjere“ (@Work4NEETs) u okviru Interreg Europe programa. Sastanak je održan na otoku Gozu u Republici Malti tijekom 14. i 15. lipnja 2023. Uz identifikaciju zajedničkih ciljeva i očekivanja, i razmjenu primjera dobre prakse, na sastanku su obrađene teme poput utjecaja implementacije Garancije za mlade na nezaposlenost mladih, politike tržišta rada prema mladima, i socioekonomskih prava u okviru tržišta rada u post-Covid svijetu, između ostalih.

Interreg projekt „@Work for NEETs“ fokusiran je na poboljšanje pristupa mladima u dobi 15-29 godina koji ne rade, nisu u sustavu redovitog obrazovanja niti u sustavu obrazovanja odraslih (tzv. NEET skupina). Hrvatski zavod za zapošljavanje kao partner sudjeluje u projektu uz konzorcij koji čine partneri iz Italije, Luksemburga, Litve, Slovenije i Rumunjske, i koordinaciju javnog zavoda za zapošljavanje Republike Malte (Jobsplus). Cilj je projekta doprinijeti razvoju politike prema NEET skupini kako bi se povećala opća integracija skupina u nepovoljnom položaju na tržištu rada kroz razmjenu iskustva među dionicima tržišta rada i poboljšanje suradnje između javnih tijela na međunarodnoj i lokalnoj razini. Projekt je koncipiran kao niz tematski definiranih semestara i povezanih studijskih posjeta i sastanaka, pri čemu je svaki semestar u ingerenciji jednog projektnog partnera. Implementacija projekta traje do 31. 5. 2027.

Kontakt e-mail za dodatne informacije o projektu

euprojekti@hzz.hr

Poveznice na relevantne internet stranice: 

https://www.interregeurope.eu/