Veličina fonta
Sivi ton
Kontrast
Disleksija

Novosti

Održana međunarodna radionica Interreg Europe projekta „Povećanje zapošljivosti NEET skupine kroz izgradnju kapaciteta i poboljšane političke mjere“

27. studenoga 2023.

 3320384541896425025

Predstavnica Hrvatskog zavoda za zapošljavanje sudjelovala je na međunarodnoj radionici u sklopu projekta „Povećanje zapošljivosti NEET skupine kroz izgradnju kapaciteta i poboljšane političke mjere“ (@Work4NEETs) u okviru Interreg Europe programa. Radionica je održana u Firenci u Italiji tijekom 14. i 15. studenog 2023. Uz radionice posvećene temama prikupljanja i obrade podataka o NEET populaciji, predstavljene su dobre prakse iz Toskane s područja zapošljavanja mladih, a prikazani su i sažeci dva tematski bliska projekta: SMARTLY (Erasmus + projekta) na kojem Hrvatski zavod za zapošljavanje sudjeluje kao partner te INTERCEPT projekta.

Interreg projekt „@Work for NEETs“ fokusiran je na poboljšanje pristupa mladima u dobi 15-29 godina koji ne rade, nisu u sustavu redovitog obrazovanja niti u sustavu obrazovanja odraslih (tzv. NEET skupina). Hrvatski zavod za zapošljavanje kao partner sudjeluje u projektu uz konzorcij koji čine partneri iz Italije, Luksemburga, Litve, Slovenije i Rumunjske, i koordinaciju javnog zavoda za zapošljavanje Republike Malte (Jobsplus). Cilj je projekta doprinijeti razvoju politike prema NEET skupini kako bi se povećala opća integracija skupina u nepovoljnom položaju na tržištu rada kroz razmjenu iskustva među dionicima tržišta rada i poboljšanje suradnje između javnih tijela na međunarodnoj i lokalnoj razini. Projekt je koncipiran kao niz tematski definiranih semestara i povezanih studijskih posjeta i sastanaka, pri čemu je svaki semestar u ingerenciji jednog projektnog partnera. Implementacija projekta traje do 31. 5. 2027.

Kontakt e-mail za dodatne informacije o projektu:

euprojekti@hzz.hr

Poveznice na relevantne internet stranice:

https://www.interregeurope.eu/