Veličina fonta
Sivi ton
Kontrast
Disleksija

Novosti

Organiziran četvrti ciklus posjete HZZ-u u okviru projekta Benchlearning

22. ožujka 2024.

 IMG-20240322-WA0004

U razdoblju od 19. do 21. ožujka 2024. godine u okviru 4. ciklusa projekta Benchlearning organizirana je posjeta procjenitelja Europske mreže javnih službi za zapošljavanje Hrvatskom zavodu za zapošljavanje. Procjenitelji Europske komisije i kolege iz javnih službi za zapošljavanje iz Slovenije, Nizozemske, Mađarske, Francuske, Njemačke ovom su prilikom posjetili Središnji ured i Područni ured Karlovac te virtualno Područnu službu Split.

Benchlearning je središnja aktivnost Europske mreže javnih službi za zapošljavanje, a njezin je cilj poboljšati uspješnost europskih javnih službi za zapošljavanje u rješavanju izazova na europskom tržištu rada kroz uzajamno učenje i razmjenu primjera dobre prakse. Članovi Mreže su javne službe za zapošljavanje svih 27 država članica EU-a, te Norveška, Island i Europska komisija.

Hrvatski zavod za zapošljavanje redovno sudjeluje u ciklusima benchlearninga budući da se, osim uzajamnog učenja i razmjene dobrih praksi, tijekom ove aktivnosti utvrđuju i aktivnosti, odnosno poslovni procesi kojima bi se mogli poboljšati rezultati rada na temelju preporuka kolega. Hrvatski zavod za zapošljavanje ugrađuje preporuke u svoj daljnji rad budući da visoku razinu kvalitete pružanja usluga korisnicima, tražiteljima zaposlenja, poslodavcima i ostalim dionicima na tržištu rada, kao i kontinuirano jačanje kapaciteta smatra svojim prioritetima.