Veličina fonta
Sivi ton
Kontrast
Disleksija

Novosti

Posjet delegacije Rumunjske nacionalne agencije za zapošljavanje HZZ- u

26. listopada 2022.

 20221020_130601 (1)

Dana 20. i 21. listopada 2022. godine delegacija Rumunjske nacionalne agencije za zapošljavanje, na čelu s ravnateljem gosp. Florinom Irinelom Cotoşmanom, posjetila je Hrvatski zavod za zapošljavanje (HZZ). Susret je otvorio gosp. Ante Lončar, ravnatelj Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, riječima dobrodošlice u kojima je ukazao na izvanrednu suradnju između institucija Republike Hrvatske i Rumunjske u području rada i zapošljavanja u okviru Europske mreže javnih službi za zapošljavanje, Centra javnih službi za zapošljavanje zemalja Jugoistočne Europe (CPESSEC), te u okviru izravne bilateralne razmjene znanja i iskustava.

Tijekom susreta, u Središnjem uredu HZZ-a, 20. listopada 2022., razmjenjivala su se iskustva o dobrim praksama vezanim uz tržište rada za vrijeme i nakon COVID-19 pandemije, uslugama javnih službi za zapošljavanje, aktualnim mjerama aktivne politike zapošljavanje te digitalizaciji i ESF projektima. Sljedećeg dana rumunjska delegacija posjetila je Područnu službu Zagreb u kojoj je dobila informacije o uslugama i aktivnostima za korisnike Hrvatskog zavoda za zapošljavanje.

Hrvatski zavod za zapošljavanje i Rumunjska nacionalna agencija za zapošljavanje planiraju daljnji nastavak uspješne suradnje.