Veličina fonta
Sivi ton
Kontrast
Disleksija

Novosti

Posjet kosovske delegacije Hrvatskom zavodu za zapošljavanje

30. studenoga 2022.

 IMG_20221201_121037

Dana 30. studenoga 2022. godine Hrvatski zavod za zapošljavanje posjetila je kosovska delegacija u sastavu predstavnika Agencije za zapošljavanje i Ministarstva financija, rada i transfera Republike Kosovo te predstavnici GIZ projekta Fit for Jobs.

Cilj studijske posjete kosovske delegacije je bio dobiti uvid u način rada institucija hrvatskog tržišta rada na različitim razinama, kao i njegove povezanosti sa strukovnim sustavom, privatnim sektorom i institucijama za mlade, te shemom Garancije za mlade.

Susret je otvorio gosp. Ante Lončar, ravnatelj Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, riječima dobrodošlice u kojima je ukazao na izvanrednu dosadašnju suradnju između institucija Republike Hrvatske i Republike Kosovo.

Tijekom posjete Središnjem uredu razmijenjene su informacije i iskustva vezano uz situaciju na hrvatskom i kosovskom tržištu rada, u području profesionalnog usmjeravanja i savjetovanja, digitalizacije usluga i mjera, mjera aktivne politike zapošljavanja, edukacije savjetnika za zapošljavanje te mjerenja učinkovitosti rada.

Sastanak u Središnjem uredu završen je diskusijom o mogućim načinima produbljenja dosadašnje suradnje između Hrvatskog zavoda za zapošljavanje i Agencije za zapošljavanje Kosovo.

Nakon Središnjeg ureda delegacija je posjetila Područnu službu Zagreb gdje su sudionici dobili informacije o uslugama i aktivnostima za korisnike Hrvatskog zavoda za zapošljavanje.