Veličina fonta
Sivi ton
Kontrast
Disleksija

Novosti

Posjeta ravnatelja Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Rumunjskoj, 3.-5. svibnja 2023. godine

8. svibnja 2023.

 FB_IMG_1683529478278

Ravnatelj Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, gospodin Ante Lončar boravio je od 3. do 5. svibnja 2023. godine u Bukureštu, Brašovu i Rašnovu gdje je, u sklopu posjeta predstavnika Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Rumunjskoj, sudjelovao na sastancima s ravnateljem Nacionalne agencije za zapošljavanje Rumunjske (ANOFM) . Suradnja i razmjena iskustva između službi za zapošljavanje važni su za daljnji razvoj usluga, aktivnosti i mjera usmjerenih na obrazovanje i poticanje zapošljavanja radne snage na europskom tržištu rada. Tijekom sastanaka predstavljeno je tržište rada u obje zemlje i prioriteti za naredne godine. Također su istaknuti primjeri dobre prakse mjera aktivne politike zapošljavanja, upravljanja naknadama za vrijeme nezaposlenosti i projektima Europskog socijalnog fonda.

Tijekom boravka u Brašovu i Rašnovu, hrvatsko izaslanstvo posjetilo je Regionalni centar za osposobljavanje odraslih osoba te Nacionalni centar za obrazovanje zaposlenika.

Dvije strane su razmijenile informacije o perspektivama daljnje bilateralne suradnje iz nadležnosti tržišta rada i zapošljavanja. U budućem razdoblju, Hrvatski zavod za zapošljavanje će nastaviti razvijati poslovne i prijateljske odnose te poticati gospodarski i socijalni razvoj putem suradnje u obje zemlje.