Veličina fonta
Sivi ton
Kontrast
Disleksija

Novosti

Potpisan Protokol o suradnji između Hrvatskog zavoda za zapošljavanje i Turske agencije za zapošljavanje (İŞKUR)

16. siječnja 2024.

 20240111_111043_photo 4~2

Dana 11. siječnja 2024. godine, u okviru studijskog posjeta delegacije Hrvatske Turskoj agenciji za zapošljavanje, Ante Lončar, ravnatelj Hrvatskog zavoda za zapošljavanje i Samet Gűneş, direktor Turske agencije za zapošljavanje potpisali su Protokol o suradnji.

Suradnja sporazumnih strana odvijat će se razmjenom iskustava u područjima razmjene informacija u područjima tržišta rada i zapošljavanja, unapređenja javnih službi za zapošljavanje, mjera i usluga za ranjive skupine, statistici i analitici, digitalnoj transformaciji usluga, te razvoju i provedbi projekata zapošljavanja.

U budućem razdoblju, ove dvije institucije imat će priliku unaprijediti zapošljavanje i riješiti probleme nezaposlenosti, razviti prijateljske odnose i suradnju na području tržišta rada i poslovnih odnosa te poticati gospodarski i socijalni razvoj putem suradnje u obje zemlje. Protokol je zaključen za vremensko razdoblje od dvije godine s mogućnošću produženja na dulje vremensko razdoblje.

Nakon posjeta Središnjem uredu u Ankari, ravnatelj Hrvatskog zavoda za zapošljavanje posjetio je Centar usluga u Područnoj službi Sincan u kojoj je dobio više informacija o uslugama i aktivnostima koje su namijenjene korisnicima.