Veličina fonta
Sivi ton
Kontrast
Disleksija

Novosti

Stručna praksa studenata Visoke škole za tržište rada Njemačke javne službe za zapošljavanje u Hrvatskom zavodu za zapošljavanje

11. lipnja 2024.

 IMG_20240607_105700

U razdoblju od 3. do 28. lipnja 2024. godine Hrvatski zavod za zapošljavanje će biti domaćin stručne međunarodne prakse njemačkih studenata Visoke škole za tržište rada Njemačke javne službe za zapošljavanje.

Hrvatski zavod za zapošljavanje već nekoliko godina u okviru Sporazuma o suradnji organizira stručnu praksu njemačkih studenata Visoke škole za tržište rada u svojim službama i uredima s izuzetkom 2020. i 2021. godine kada to nije bilo moguće zbog globalne zdravstvene situacije.

U razdoblju od 3. do 7. lipnja 2024. godine Središnji ured Hrvatskog zavoda za zapošljavanje ugostio je šest njemačkih studenata. Ovom prilikom su studenti bili upoznati s organizacijom i ustrojem Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, glavnim funkcijama kao i aktivnostima i uslugama koje Zavod pruža izravno u svojem radu s korisnicima. Tijekom boravka u Središnjem uredu studentima je putem prezentacija pojedinih poslovnih procesa pojašnjeno na koji se način Zavod prilagođava promjenjivom tržištu rada te kako svojim uslugama sudjeluje u oblikovanju situacije na tržištu rada. Također su im prezentirani i alati koji Zavodu stoje na raspolaganju kako bi se u što većoj mjeri približio svojim nacionalnim ciljevima u području zapošljavanja.

Studenti su zadnjeg dana boravka u Središnjem uredu održali prezentaciju na temu ustroja i organizacije Visoke škole za tržište rada na kojoj u dualnom formatu pohađaju trogodišnji preddiplomski studij te su istovremeno zaposleni u uredima Njemačke javne službe za zapošljavanje.

Prema programu jednomjesečne stručne prakse nakon boravka u Središnjem uredu u Zagrebu, studenti će svoj boravak u Hrvatskoj nastaviti u Područnoj službi Osijek, potom Područnom uredu Zadar i Područnom uredu Dubrovnik. Očekuje se da će studenti teoretska znanja stečena u Središnjem uredu potkrijepiti uvidom u rad navedene službe i ureda u svakodnevnoj praksi te se upoznati s glavnim karakteristikama tržišta rada na regionalnoj razini.