Veličina fonta
Sivi ton
Kontrast
Disleksija

Novosti

U Bjelovaru uspješno održani Dani poslova Hrvatskog zavoda za zapošljavanje

7. veljače 2024.

 IMG_20240206_111827

Bjelovar, 7. veljače - U organizaciji Hrvatskog zavoda za zapošljavanje (HZZ), održani su Dani poslova u Bjelovaru, nastavljajući niz događanja usmjerenih na povezivanje nezaposlenih osoba s poslodavcima te poticanje zapošljavanja u ključnim sektorima hrvatskog gospodarstva.

Dani poslova u Bjelovaru okupili su neke od najuspješnijih hrvatskih poslodavaca, njih 21, koji su se predstavili nezaposlenim osobama i učenicima srednjih škola.

Ravnatelj HZZ-a, Ante Lončar, izrazio je zadovoljstvo organizacijom Dana poslova te istaknuo primarni cilj okupljanja kao povezivanje što većeg broja nezaposlenih osoba s potencijalnim poslodavcima. Posebno je naglasio važnost poticanja zapošljavanja u sektoru turizma.

Uz nezaposlene osobe, na Danima poslova u Bjelovaru sudjelovali su i učenici završnih razreda srednjih škola s područja Bjelovarsko-bilogorske županije, a učenici Turističko-ugostiteljske i prehrambene škole predstavili su svoje praktične radove.

Uz predstavljanje poslodavaca i poslova i prilika koje nude zainteresiranima, organizirane su i popratne aktivnosti kako bi se pružila dodatna podrška i informacije sudionicima.

Tako je improvizirani kafić omogućio neformalne razgovore između zainteresiranih osoba za rad u sezoni i potencijalnih poslodavaca. Također, organizirano je i predstavljanje iskustava dugogodišnjih zaposlenika u turizmu, pružajući korisne uvide osobama koje teže karijeri u ugostiteljstvu i turizmu.

Podršku manifestaciji pružili su i bjelovarsko-bilogorski župan Marko Marušić, zamjenik gradonačelnika Bjelovara Igor Brajdić te predstavnici institucija s područja Bjelovarsko-bilogorske županije.

Dani poslova predstavljaju samo jedan u nizu projekata HZZ-a usmjerenih na uspješno povezivanje poslodavaca i potencijalnih zaposlenika s ciljem jačanja hrvatskog gospodarstva.

Nakon Bjelovara, ovaj hvalevrijedan projekt HZZ-a održava se u još pet hrvatskih gradova, a sljedeći na redu je Osijek u kojem će se Dani poslova Hrvatskog zavoda za zapošljavanje održati 8. veljače 2024. godine.