Veličina fonta
Sivi ton
Kontrast
Disleksija

Novosti

U Virovitici uspješno održani Dani poslova HZZ-a: Odličan odaziv poslodavaca i nezaposlenih

26. siječnja 2024.

 Dani poslova_1

Interes posjetitelja bio je veći od očekivanog te je Dane poslova u Virovitici posjetilo preko 700 nezaposlenih osoba, studenata kao i učenika završnih razreda srednjih škola

U četvrtak, 25. siječnja, u Virovitici su održani Dani poslova Hrvatskog zavoda za zapošljavanje. Interes posjetitelja bio je veći od očekivanog te je Dane poslova u Virovitici posjetilo preko 700 nezaposlenih osoba, studenata kao i učenika završnih razreda srednjih škola s područja Virovitice.

Na Danima poslova HZZ-a u Virovitici sudjelovalo je 14 poslodavaca, među kojima su se istaknule velike hotelske kuće i drugi poslodavci iz turističke djelatnosti, ali i poslodavci s lokalnog tržišta rada Virovitice i okolice. Poslodavci su izrazili zadovoljstvo organizacijom događanja, brojem posjetitelja, kao i njihovim izraženim interesom za razgovor licem u lice te otvorenošću za potencijalno zapošljavanje.

Učenici iz nekoliko srednjih škola (Strukovna škola Virovitica, Srednja škola Stjepan Sulimanac Pitomača, Industrijsko-obrtnička škola Slatina, Srednja škola Stjepan Ivšić Orahovica) predstavili su svoje praktične radove na štandovima, demonstrirajući kvalitetno obrazovanje za kuhare i konobare. Specijaliteti koje su pripremili pronašli su se na stolovima poslodavaca, a reakcije su bile izrazito pozitivne.

Uz navedene škole, Danu poslova HZZ-a u Virovitici prisustvovali su i učenici završnih razreda Gimnazije Petra Preradovića Virovitica, Industrijsko-obrtničke škole Virovitica te Tehničke škole Virovitica, kao i studenti Veleučilišta u Virovitici.

Isto tako, svi zainteresirani učenici imali su priliku posjetiti Veleučilište u Virovitici, studentski dom te njihov restoran, jer se nalaze u neposrednoj blizini zgrade Tehnološko-inovacijskog centra u kojem su se održavali Dani poslova.

Na ovom događanju nazočili su i ravnatelj Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Ante Lončar, predstojnik Područnog ureda HZZ-a Virovitica Hrvoje Belobrk, župan Virovitičko-podravske županije Igor Andrović te gradonačelnik grada Virovitice Ivica Kirin.

Dani poslova Hrvatskog zavoda za zapošljavanje predstavljaju značajan korak prema povezivanju nezaposlenih osoba, studenata i učenika s potencijalnim poslodavcima, pridonoseći tako cilju poticanja zapošljavanja i razvoja lokalne zajednice. Ovaj hvalevrijedan projekt ide dalje, pa se osim u Virovitici Dani poslova održavaju u još šest hrvatskih gradova, a sljedeći na redu je Bjelovar u kojem će se Dani poslova održati 6. veljače 2024. godine.