Veličina fonta
Sivi ton
Kontrast
Disleksija

Novosti

U Vukovaru potpisan Sporazum o suradnji Hrvatskog zavoda za zapošljavanje i Veleučilišta „Lavoslav Ružička“ u Vukovaru

27. travnja 2023.

 VEVU 1

Ravnatelj Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Ante Lončar i dekan Veleučilišta „Lavoslav Ružička“ u Vukovaru, doc.dr.sc. Željko Sudarić, potpisali su 24.04.2023. godine Sporazum o suradnji u svrhu jačanja znanstveno – istraživačkih kapaciteta na području tržišta rada, kako među akademskom zajednicom, tako i unutar Zavoda.

Potpisani Sporazum bit će realiziran kroz pripremu i provedbu znanstveno - istraživačkih projekata iz područja koja tematiziraju tržište rada, zaposlenost, zapošljavanje, nezaposlenost, visinu plaće, ljudske potencijale, cjeloživotno obrazovanje te aktivnu politiku zapošljavanja. Osim toga, kroz stručnu praksu u Područnim uredima HZZ-a, studenatima Upravnog studija Veleučilišta omogućit će se stjecanje znanja o provođenju upravnog postupka, rada pisarnice i ostalih poslova u sustavu javne uprave.

Uz potpisnike Sporazuma, potpisivanju su nazočili i zamjenici ravnatelja i rukovoditelji odjela Središnjeg ureda HZZ-a, prodekani i pročelnici odjela Veleučilišta te predstojnica HZZ Područnog ureda Vukovar, Jasna Kolar. U svojim izjavama ravnatelj Lončar i dekan Sudarić posebno su naglašavali suradnju u kreiranju budućih obrazovnih programa na Veleučilištu, koji su potrebni tržištu rada i usklađeni s Preporukama za upisnu politiku i politiku stipendiranja HZZ-a.

U okviru posjeta Područnom uredu Vukovar, ravnatelj Ante Lončar s pomoćnicima i rukovoditeljima iz Središnjeg ureda HZZ-a te pročelnicima područnih službi i ureda, položio je na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata vijenac u spomen svim poginulim hrvatskim braniteljima.