Veličina fonta
Sivi ton
Kontrast
Disleksija

Novosti

U Zagrebu održani Dani poslova u turizmu

7. veljače 2023.

 DPUT zagreb

U Kongresnom centru na Zagrebačkom velesajmu 01. veljače u Zagrebu su održani peti Dani poslova u turizmu te je pružena jedinstvena prilika za izravan susret poslodavaca nezaposlenih osoba, studenata, učenika završenih razreda srednjih strukovnih škola iz Zagreba, Varaždina, Čakovca, Krapine, Karlovca, ali i svima onima koji se žele zaposliti u turizmu.

Cjelokupnom događanju prethodilo je upoznavanje državnog tajnika Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike Ivana Vidiša i ravnatelja Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Ante Lončara s poslodavcima i posjetiteljima koji su prepoznali važnost održavanja ovakvog događanja. Državni tajnik Ivan Vidiš istaknuo je kako Dani poslova u turizmu predstavljaju veliki pothvat koji je svih godina polučio odlične rezultate jer mnogi nađu poslove na taj način.

Da je tako, potvrdio je i ravnatelj Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Ante Lončar te je istaknuo kako Dani poslova u turizmu predstavljaju prepoznatu dobru formu kod poslodavaca, ali i svih zainteresiranih tražitelja sezonskih poslova jer kao i u Osijeku i Bjelovaru, i u Zagrebu se vidi veliko zanimanje i posjećenost budući da se pružila prilika razmjene informacija kroz osobni kontakt i mogućnost direktne prijave za posao.

Dani poslova u turizmu su ove godine održani peti put u organizaciji Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Ministarstva turizma i sporta te Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike, a do sada su već održani u Osijeku (25. siječnja) i Bjelovaru (27. siječnja).

Među poslodavcima koji su ponudili mogućnost zapošljavanja u turizmu bile su već dobro prepoznate i najveće hotelske kuće, predstavnici kampova, marina, ali i drugih poslodavaca koji traže sezonske radnike za nadolazeću turističku sezonu. Sveukupno je 60 izlagača imalo priliku više od 3.000 posjetitelja prezentirati svoju prepoznatljivost, uvjete rada i ponudu različitih radnih mjesta.

U sklopu Dana poslova u turizmu organizirana je i radionica za poslodavce na temu Mjere aktivne politike zapošljavanja i Vaučeri.

Svoje sudjelovanje na sve tri lokacije događanja najavila su 72 poslodavca, oko 60 u Osijeku i Zagrebu te oko 45 u Bjelovaru.