Veličina fonta
Sivi ton
Kontrast
Disleksija

Novosti

Upravno vijeće HZZ-a usvojilo izmjene i dopune Uvjeta i načina korištenja sredstava za provođenje mjera aktivne politike zapošljavanja u 2023. godini.

10. veljače 2023.

Zagreb, 10. veljače 2023. – Upravno vijeće Hrvatskog zavoda za zapošljavanje na današnjoj je sjednici donijelo odluku o izmjenama i dopunama Uvjeta i načina korištenja sredstava za provođenje mjera aktivne politike zapošljavanja iz nadležnosti Hrvatskog zavoda za zapošljavanje u 2023. godini.

S ciljem gospodarske revitalizacije Sisačko-moslavačke županije, Upravno vijeće Zavoda donijelo je odluku o donošenju mjera aktivne politike zapošljavanja za Sisačko-moslavačku županiju.

Radi se o Potpori za zapošljavanje u Sisačko-moslavačkoj županiji koja predstavlja de minimis potporu kojom se poslodavcima registriranim u Sisačko-moslavačkoj županiji sufinancira zapošljavanje radnika u iznosu 100% bruto I plaće u trajanju od godine dana u rasponu od 700 do 1.025 EUR mjesečno, sukladno razini obrazovanja osobe koja se zapošljava.

Nadalje, dopunjena je postojeća mjera Potpora za samozapošljavanje na način da podnositelji zahtjeva koji registriraju poslovni subjekt na području Sisačko-moslavačke županije mogu ostvariti potporu u iznosu do 15.000,00 EUR  bez obzira koju od prihvatljivih djelatnosti registriraju.

Također je dopunjena ipostojeća mjera Mobilnost radne snage – Biram Hrvatsku. Za ovu mjeru uvodi se nova ciljana skupina - korisnici potpore za samozapošljavanje u 2023. godini, registrirani na području Sisačko-moslavačke županije, a koji su izvršili promjenu prebivališta na način da su se preselili iz ostalih županija Republike Hrvatske. Iznos potpore je do 7000 EUR.

Detalji izmjena dostupni su na: www.mjere.hr.