Veličina fonta
Sivi ton
Kontrast
Disleksija

Završeni projekti

Projekt DILMA „Razvoj integriranog tržišta rada jadranske regije“

Naziv projekta: DILMA

Naziv programa: Interreg

Nositelj: talijanska regija Veneto

Partner(i): Hrvatski zavod za zapošljavanje, BiH, Srbija, Crna Gora i Albanija

Vrijednost: 1.250.000 eura (od čega je HZZ dobio 48.066,00 eura)

Trajanje: 31. 07. 2007. - 31. 01. 2009.

Projekt DILMA „Razvoj integriranog tržišta rada jadranske regije“  bio je dio programa INTREGG III A Adriatic te je bio financiran sredstvima CARDS 2004 Regional te je ujedno bio i  nastavak projekta „Razvoj jadranskog tržišta rada“ (SVILMA). Provedba projekta započela je 31. 7. 2007., a trajala je do 31. 1. 2009. Ukupna vrijednost projekta za sve partnere iznosila je 1.250.000 eura, od čega je Hrvatski zavod za zapošljavanje dobio 48.066,00 eura.

Ciljevi projekta DILMA bili su sljedeći: unaprjeđenje tržišta rada, upravljanje zapošljavanjem i migracijskim kretanjima u jadranskoj zoni te njegovo usklađivanje s europskim trendovima. Cilj je također bio i jačanje međunarodne suradnje različitih dionika na tržištu rada, unaprjeđenje znanja i vještina zaposlenih u javnim i privatnim službama za zapošljavanje, te nastavak aktivnosti započetih u projektu SVILMA koje se tiču implementacije usluga za zapošljavanje i upravljanja migracijskim kretanjima.

Glavne projektne aktivnosti bile su podijeljene u pet radnih paketa:

  1. RP1: Upravljanje projektom
  2. RP2: Tehnička pomoć
  3. RP3: Centar za razvoj partnerstva
  4. RP4: Sustav za mobilnost radnika
  5. RP5: Promocija projekta

Nositelj projekta bila je talijanska regija Veneto, a u njegovoj provedbi s hrvatske strane sudjelovao je Hrvatski zavod za zapošljavanje (HZZ). Uz Hrvatsku i talijanske regije Veneto, Friuli Venezia Giulia, Emilia Romagna, Marche, Abruzzo, Molise i Puglia  projektno partnerstvo činili su i Bosna i Hercegovina, Srbija, Crna Gora, te Albanija.

Projekt je sufinancirala Europska Unija. Ovaj sadržaj je isključiva odgovornost Hrvatskog zavoda za zapošljavanje.