Veličina fonta
Sivi ton
Kontrast
Disleksija

Burza rada

Obavijest korisnicima o postupku prilagodbe portala Burza rada sustavu e-poslovanja

Hrvatski zavod za zapošljavanje trenutno je u postupku prilagodbe stranice Burza rada na sustav e-poslovanja.

Za vrijeme trajanja prilagodbe, moguće su određene poteškoće u radu. Trenutno nije omogućena registracija novog korisnika poslodavca na portalu Burza rada, odnosno uslugama za poslodavce mogu pristupiti samo postojeći korisnici. Intenzivno se radi na rješavanju ovog problema.

Za lakšu prijavu u sustav, potrebno je koristiti upute navedene niže.

Na portalu je implementirana NIAS traka kako je vidljivo na slici 1.

Slika 1.

 

Prijava se pokreće pritiskom na gumb prijava na NIAS traki, nakon čega se korisnik preusmjerava na stranicu za ulazak u NIAS sustav, što je vidljivo na slici 2.

Slika 2.

Nakon uspješnog ulaska u NIAS sustav, korisnik se vraća na stranicu burza rada gdje mu se otvara prozor na kojem odabire da li želi raditi u svoje osobno ime (kao fizička osoba) ili u ime neke od pravnih osoba za koje ime pravo, što je vidljivo na slici 3. Prvi redak predstavlja fizičku osobu, a ostali redci predstavljaju pravne osobe za koje fizička osoba ima ovlaštenja za rad.

Slika 3.

Ako korisnik na sučelju sa slike 3 odabere rad u svoje ime, otvara se burza rada za fizičke osobe kako je prikazano na slici 4., a ako se želi prijaviti kao pravni subjekt trebat će odabrati X i zatvoriti prozor te upisati mail/korisnički račun i lozinku s kojom se do sada prijavljivao tj popuniti polja za registraciju. Za prijavu kao pravni subjekt upišite maila i lozinku te će Vam se prikazati sučelje kao na slici 4a.

Slika 4.

Slika 4a.

Ako Korisnik preko sučelja sa slike 3 odabere neku od pravnih osoba, otvori se burza rada za pravne osobe kako je prikazano na slici 5

Slika 5.

 

Prijava za poslodavce putem emaila i lozinke:

Ukoliko vam NIAS sustav ne nudi rad u ime pravne osobe, potrebno je nakon odrađenog NIAS logina, ući u burzu rada za poslodavce koristeći do sada korištene korisniče podatke i lozinke, pomoću ispod opisane procedure:

  1. Kliknite na logo HZZ-a, kako biste se vratili na naslovnu stranicu burze rada
  2. Na naslovnoj stranici treba se spustiti dolje na opciju Prijava poslodavaca i odabrati
    tipku Prijavi se:
  3. Na ekranu koji se nakon toga otvara, potrebno je upisati dosadašnje korisničke podatke odnosno e-mail i lozinku:
  4. Odabirom opcije Prijava poslodavca otvara se korisnički račun poslodavca:

Napominjemo kako čak i kada se kao poslodavac prijavljujete preko korisničkih podataka, umjesto preko NIAS sustava, neophodno je provo napraviti prijavu u NIAS.